Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η Optima bank συνεχίζει να καινοτομεί σε συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft

Δημοσίευση: 19/07/2022

Η Optima bank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που ανέπτυξε το enterprise data warehouse της εξ ολοκλήρου στο cloud

Οι συγκεκριμένες λύσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, ενώ παρέχουν τη βάση για μια ακόμη πιο εξατομικευμένη τραπεζική εμπειρία

Παραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή της να παρέχει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία, η Optima bank συνεργάστηκε με την Accenture για την ανάπτυξη του enterprise data warehouse της στο cloud. Η πλατφόρμα επιτρέπει στην τράπεζα να αναλύει δεδομένα από όλες τις επιχειρηματικές της μονάδες και να παρέχει εξατομικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες καθώς και μια βέλτιστη τραπεζική εμπειρία.

Βασισμένο στο Microsoft Azure, το enterprise data warehouse της Optima bank αποτελεί μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονα εργαλεία αξιοποίησης δεδομένων, βοηθώντας την τράπεζα να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών της, θέτοντάς τους στο επίκεντρο της τραπεζικής εμπειρίας. Οι καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας και αξιοποίησης δεδομένων επιτρέπουν στην Optima bank να παρουσιάσει μια νέα εποχή για τις τραπεζικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την αξιοποίηση προηγμένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

«Η συνεργασία της Optima bank με την Accenture δημιουργεί ουσιαστική προστιθέμενη αξία στην τραπεζική εμπειρία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Αλέξανδρος Βλαγκούλης, Head of Products & Marketing στην Optima bank. «Το υπερσύγχρονο enterprise data warehouse θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας και να παρέχουμε εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Από την έναρξη της λειτουργίας μας, έχουμε δεσμευτεί ως τράπεζα να προσφέρουμε την βέλτιστη τραπεζική εμπειρία με επίκεντρο τον πελάτη και σκοπεύουμε, τηρώντας αυτή τη δέσμευση, να αποτελούμε τράπεζα αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.»

Ο Αλέξανδρος Λυρίγκος, Principal Director της Accenture στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, δήλωσε: «Η μεταφορά των δεδομένων της τράπεζας στο Microsoft Azure cloud προσφέρει στην Optima bank πρόσβαση σε ένα πλουσιότερο σύνολο δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης, επιτρέποντάς της να καινοτομεί πιο γρήγορα και να προσφέρει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της. Υποστηρίξαμε την Optima bank στην υιοθέτηση μιας cloud-first προσέγγισης, η οποία θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει τα δεδομένα της σε μεγάλη κλίμακα και θα συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή της στρατηγική.»

Η Ναντίν Κάραλη, Commercial Director, Corporate and SMB της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας τις τεχνολογίες cloud της Microsoft να βοηθούν την Optima bank να μεταβεί σε μια νέα ψηφιακή εποχή, η οποία στηρίζεται στα δεδομένα και την ανάλυσή τους. Μαζί με την Accenture, στοχεύουμε στη δημιουργία βελτιστοποιημένων και εξατομικευμένων λύσεων, οι οποίες θα μετασχηματίσουν τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της τράπεζας. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε ότι όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί με το υψηλότερο επίπεδο προστασίας δεδομένων και ασφάλειας, γεγονός το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος σε όλα τα περιβάλλοντα cloud της Microsoft.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

“Ταχύτατη η αποζημίωσή μας από την ΝP Aσφαλιστική” δηλώνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ.ΠΕ

Η εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΤΡΑΞ ΣΥΝ ΠΕ. θέλει να ευχαριστήσει την ασφαλιστική εταιρεία ΝΡ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΕ.Α.Ε. για την ταχύτατη αποζημίωση ύψους 1.550.000 ευρώ που

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»