Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Η νέα γενιά ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μιλά για την ασφαλιστική αγορά!

Δημοσίευση: 11/09/2022
Η νέα γενιά ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μιλά για την ασφαλιστική αγορά!

Δύο νέοι και επιτυχημένοι επαγγελματίες του κλάδου, ο Θάνος Κόπτσης, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Account Executive Infotrust Α.Ε. και ο Ιάσων Χαλκίδης, Senior Managing Director, ΙΑΣΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ Α.Ε. μίλησαν στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους επαγγελματίες, ενώ παράλληλα σχολίασαν και το λεγόμενο χάσμα γενεών που παρατηρείται στους κύκλους της διαμεσολάβησης.

Ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι αρκετά απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Ένας επαγγελματίας πρέπει να έχει πωλησιακές ικανότητες, αλλά και γερό στομάχι για τις πολλές απορρίψεις που θα λάβει από πελάτες, ενώ και η υψηλή φορολογία καθιστά για πολλούς έναν αποτρεπτικό παράγοντα για την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα. Ωστόσο, όπως δηλώνουν οι τρεις επαγγελματίες η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί ένα ευρύ πεδίο, όπου κανείς μπορεί μπορεί να επιτύχει μια λαμπρή καριέρα, εάν διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες και λάβει την απαραίτητη καθοδήγηση από τους συνεργάτες του.

Ο ασφαλιστής είναι σύμβουλος πάνω από όλα. Όπως είναι ο οικογενειακός γιατρός, έτσι και ο ασφαλιστής έχει το ρόλο του να συμβουλεύει.” υπογραμμίζει ο κ. Χαλκίδης.

Αυτό είναι πολύ καλό και για τον άνθρωπο που θέλει να εξασκήσει το επάγγελμα, καθώς αυτό τον φέρνει πιο κοντά στους συνανθρώπους του. Θα πρέπει, ωστόσο, να διαθέτει και κάποιες βασικές δεξιότητες αλλά και υποστήριξη για να ανταπεξέλθει στον φόρτο εργασίας του. Ακόμη και για εμάς, ως πρακτορειακή εταιρεία, δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε τον όγκο εργασιών που αναλαμβάνουμε καθημερινά, πόσο μάλλον για κάποιον που δραστηριοποιείται μόνος του.”

Αναφερόμενος στο λεγόμενο χάσμα γενεών που παρατηρείται μεταξύ των επαγγελματιών τα τελευταία χρόνια, ο κ. Κόπτσης τονίζει ότι η τεχνολογία συνέβαλε στην ανάδειξή του, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο αυτό διακρίνεται συνήθως μεταξύ των επαγγελματιών, καθώς οι περισσότερες εταιρείες διαμεσολάβησης είναι εξοικειωμένες και αξιοποιούν τα νέα ψηφιακά συστήματα.

“Στο επίπεδο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αυτό που λέμε χάσμα γενεών το συναντάς. Επειδή όλα έχουν γίνει digital απαιτούνται κάποιες γνώσεις και σε αυτό το επίπεδο οι νέοι κοντράρονται με τους μεγαλύτερους.”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις μεγάλες εταιρείες διαμεσολάβησης δεν γίνεται να μένεις πίσω. Στην εταιρεία μας δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα μπροστά και να πηγαίνουμε παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»