Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Η νέα Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΑΔΕ – BIPAR, ξεκίνησε δυναμικά το έργο της

Δημοσίευση: 27/05/2024

Η νέα Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΑΔΕ – BIPAR, ξεκίνησε δυναμικά το έργο της με καταγραφή αρχικά των αναγκών και καθορισμό των δράσεων που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια μιας πιο εξωστρεφούς και δυναμικής πολιτικής της ΕΑΔΕ και των Σωματείων που την απαρτίζουν, σε όλα τα επίπεδα.  

Προχωρήσαμε συντάσσοντας, πάντοτε σε συνεννόηση με τα αρμόδια τμήματα του BIPAR, επιστολή  και ερωτηματολόγιο, το οποίο ήδη διαβιβάστηκε σε ικανό αριθμό υποψήφιων Ευρωβουλευτών μας, ζητώντας τους τοποθετήσεις αναφορικά με επίκαιρα και σημαντικά θέματα της αγοράς μας. Με αυτόν τον τρόπο, ανοίγουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας  που θεωρούμε ότι μόνο επωφελής μπορεί να είναι για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η επόμενη σημαντική δράση μας, αφορά την επερχόμενη ετήσια Γενική Συνέλευση του BIPAR, στη Βαρσοβία (19-21/06). Συζητήθηκε και αποφασίσθηκε η συμμετοχή των μελών της Επιτροπής (όσων θα επιθυμούσαν) και της ατζέντας θεμάτων που θα τεθούν. Μεταξύ αυτών θα επικεντρωθούμε σε θέματα όπως :

  • Στρατηγική των Επενδύσεων Λιανικής RIS (Retail Investment Strategy)
  • Πρόσβαση σε Οικονομικά Δεδομένα FIDA (Financial Data Access)
  • Θέματα ανταγωνισμού και θέματα GDPR
  • Θέματα που σχετίζονται με τα μοντέλα αμοιβών, την αξία για τα χρήματα, τη διαφάνεια των συμβατικών όρων καθώς αυτά θα απασχολήσουν την ρυθμιστική ατζέντα για τα επόμενα χρόνια
  • Εξελίξεις σχετικά με τη Πράξη για την Ανθεκτικότητα στην Ψηφιακή Λειτουργία DORA (Digital Operation Resilience Act), σχετικά με την ψηφιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ, την ανοικτή ασφάλιση (ανταλλαγή πακέτων δεδομένων)
  • Δυνατότητα διασφάλισης μέγιστης ανταλλαγής πληροφοριών για κρίσιμες ευρωπαϊκές δημόσιες υποθέσεις που αφορούν τον κλάδο μας κ.α.

Θεωρούμε ότι η παρουσία μας, θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για να αναπτύξουμε καλύτερες σχέσεις με συναδέλφους από ολόκληρη την Ευρώπη, να μοιραστούμε κοινούς προβληματισμούς, να κατανοήσουμε καλύτερα τις πολύ-επίπεδες προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση της Ευρωπαϊκής αγοράς εν τω συνόλω της, και  να μεταφέρουμε με αμεσότητα και σαφήνεια τα προβλήματα της ελληνικής ασφαλιστικής μας αγοράς.

Στην Ευρώπη συζητούνται και λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις, για το μέλλον μας. Για αυτό έχουμε αποφασίσει, να εντείνουμε και να βελτιώσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να έχουμε ισχυρό λόγο σε όσα μας αφορούν, και να συμμετέχουμε στα κέντρα αποφάσεων, βάζοντας και το δικό μας λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης και εξασφάλισης των συμφερόντων μας.

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΑΔΕ

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»