Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Η Generali καταθέτει πρόταση εξαγοράς της Cattolica έναντι 1,2 δισ. ευρώ

Δημοσίευση: 31/05/2021
generali, China Insurance

Ο ιταλικός κολοσσός στο κλάδο των ασφαλίσεων Assicurazioni Generali κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της ιταλικής αντιπάλου του Societa Cattolica di Assicurazioni, με την συμφωνία να κοστολογεί την αξία της Cattolica στα 1,2 δισ. ευρώ.

O όμιλος Generali, ο οποίος ήδη κατέχει το 24% της εταιρίας, προσφέρει στους επενδυτές 6,75 ευρώ για κάθε μετοχή της Cattοlica, σε μια συμφωνία μόνο με μετρητά, σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία: “Η προσφορά έχει ως στόχο την ενίσχυση της θέσης της Generali στην ιταλική ασφαλιστική αγορά”, προσθέτοντας ότι “Η εξαγορά αυτή θα επιτρέψει στην Generali να γίνει η πρώτη δύναμη στην ασφαλιστική αγορά εκτός των ασφαλειών ζωής, αλλά και να ενισχύσει τη θέση της στις δεύτερες”.

Η Cattοlica είναι συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρεία με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 1,4 δισ. ευρώ. Η Generali προσέφερε 300 εκατ. ευρώ στην πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και έγινε έτσι βασικός μέτοχός της.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»