Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Η Gallagher εξαγοράζει το 100% του Edelweiss Gallagher Insurance Brokers στην Ινδία

Δημοσίευση: 05/07/2021
Η Gallagher ανακοίνωσε την εξαγορά του Edelweiss Gallagher Insurance Brokers Ltd. (EGIBL) του ομίλου Edelweiss, μία από τις κορυφαίες εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ινδίας.

Η Gallagher ανακοίνωσε την εξαγορά του Edelweiss Gallagher Insurance Brokers Ltd. (EGIBL) του ομίλου Edelweiss, μία από τις κορυφαίες εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ινδίας.

Η εταιρία κατείχε το 30% της επιχείρησης, ενώ με την νέα αυτή εξέλιξη διαθέτει πλέον το 100% των μετοχών της.

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έχουν δοθεί στο φως της δημοσιότητας και η συναλλαγή αναμένεται να εγκριθεί από την Αρχή Ασφαλιστικής Ρυθμιστικής και Ανάπτυξης της Ινδίας.

Η εταιρία με έδρα τη Βομβάη, με καταστήματα στο Dehli, στην Καλκούτα και στο Μπανγκαλόρ, προσφέρει γενικές ασφαλιστικές λύσεις σε πελάτες σε ολόκληρη την Ινδία.

Η Gallagher και η Edelweiss υπέγραψαν συνεργασία τον Μάιο του 2019, με την Gallagher να αποκτά μερίδιο μειοψηφίας στην ασφαλιστική εταιρία μεσιτείας, γεγονός που ενίσχυσε τη παρουσία της σε διεθνείς αγορές.

Αυτή η συνεργασία σηματοδότησε την παρθενική παρουσία της Gallagher στην Ινδία και έδωσε στην εταιρία ένα αποτύπωμα στην αναπτυσσόμενη ινδική αγορά ασφάλισης.

Η εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών της EGIBL θα ενισχύσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες της Gallagher, συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση της επιχείρησης. Θα παρέχει επίσης στους πελάτες πρόσβαση σε μια σειρά ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών. Όπως γνωστοποιήθηκε η επιχείρηση θα αλλάξει επωνυμία τους επόμενους μήνες.

«Είμαστε ευτυχείς που η ασφαλιστική μεσιτεία της Edelweiss θα γίνει πλήρως ιδιοκτησία της Gallagher μόλις λάβουμε την απαραίτητη κανονιστική έγκριση. Από τότε που ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Edelweiss το 2019, απολαμβάνουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την ομάδα υπό την ηγεσία του Vinay Sohani », σχολίασε η Vyvienne Wade, πρόεδρος του Gallagher της Global Broking στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

«Θεωρούμε την Ινδία μια βασική και στρατηγική αγορά για τον ασφαλιστικό κλάδο και για την Gallagher, δεδομένης της κλίμακας και του αναπτυξιακού δυναμικού της και βλέπουμε πολλές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης», πρόσθεσε ο Wade.

Ο Simon Matson, διευθύνων σύμβουλος της Gallagher της Global Broking στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, δήλωσε: «Η Gallagher έχει φιλόδοξες αναπτυξιακές προοπτικές στην Ασία και η ασφαλιστική μεσιτεία της Edelweiss είναι μια φανταστική προσθήκη στην παγκόσμια ομάδα μας. Οι συνάδελφοί μας στο Edelweiss μοιράζονται τις αξίες μας, την εστίαση των πελατών και τη φιλοδοξία μας για το μέλλον. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους ακόμη πιο στενά και να τους υποστηρίξουμε για να παραδώσουμε το καλύτερο της Gallagher σε πελάτες στην Ινδία.»

«Πιστεύουμε ότι κάνουμε το σωστό για την επιχείρηση και τον πελάτη, και η ενσωμάτωση της επιχείρησης με την Gallagher θα δώσει στην εταιρία ένα παγκόσμιο πλεονέκτημα και θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων μας», δήλωσε ο Rashesh Shah, πρόεδρος του Ομίλου Edelweiss. «Μας παρέχει επίσης την ευελιξία να ανακατανείμουμε κεφάλαια και να επενδύουμε στην αναβάθμιση των ταχέως αναπτυσσόμενων ασφαλειών ζωής και ασφαλειών ζωής, που επρόκειτο να αποφέρει κέρδη και στους δυο μας».

Ο Varun Bajpai, πρόεδρος, Edelweiss Group, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε στην επόμενη φάση του επιχειρηματικού μας ταξιδιού μαζί με την Gallagher. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση γίνεται όλο και περισσότερο ένα παγκόσμιο παιχνίδι και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τις στρατηγικές γνώσεις της Gallagher και την τεχνογνωσία της σε προϊόντα και τεχνολογία».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»