Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Η fischer αυξάνει τον κύκλο εργασιών σε νέα επίπεδα ρεκόρ το 2023

Δημοσίευση: 08/04/2024

Παρά το συνολικά δύσκολο περιβάλλον στις αγορές, ο όμιλος εταιρειών είχε πολύ καλές επιδόσεις κατά το οικονομικό έτος 2023. Με κύκλο εργασιών 1,16 δισ. ευρώ, η εταιρεία έφτασε σε νέο υψηλό στην 75χρονη ιστορία της. Τα συστήματα στερέωσης συνεχίζουν να οδηγούν την ανάπτυξη.

Η οικογενειακή επιχείρηση από το Waldachtal στον βόρειο Μέλανα Δρυμό ξεπέρασε τα εξαιρετικά στοιχεία του προηγούμενου έτους κατά δύο τοις εκατό. Αυτά τα στοιχεία πωλήσεων είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία επέτρεψε στη fischer να συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από αρνητικές παγκόσμιες επιρροές. Συνολικά, η fischer απασχολεί περίπου 5.900 εργαζόμενους, 300 περισσότερους από ό,τι το 2022.

Ο μεγαλύτερος επιχειρησιακός τομέας της εταιρείας, τα συστήματα στερέωσης fischer, συνέβαλε για άλλη μια φορά στην επιτυχία του ομίλου εταιρειών με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά δύο τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Τα καινοτόμα νέα προϊόντα και συστήματα, η συνεπής διεθνοποίηση και το ολοκληρωμένο φάσμα υποστήριξης για διάφορες ομάδες πελατών είχαν θετική επίδραση στην οικονομική επιτυχία της εταιρείας.

Το περασμένο οικονομικό έτος ήταν επίσης εξαιρετικά επιτυχημένο χάρη στη συνεργασία της εταιρείας με τον Γιούργκεν Κλοπ, έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές ποδοσφαίρου στον κόσμο και νέο πρεσβευτή επωνυμίας της fischer από τις αρχές του 2023. Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Γιούργκεν Κλοπ και της fischer θα συνεχιστεί το 2024, με τη δεύτερη καμπάνια μάρκετινγκ να έχει ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου 2023.

Διεθνής επιτυχία

Η επιτυχία της εταιρείας ήταν πάνω από το μέσο όρο, με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών στις περισσότερες από τις 52 θυγατρικές της σε όλο τον κόσμο. Η ελληνική θυγατρική αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά είκοσι τρία τοις εκατό. Το 2023, η fischer άρχισε να δημιουργεί έναν κόμβο πληροφορικής στο Μπανγκαλόρ, τη νότια τεχνολογική μητρόπολη της Ινδίας, με στόχο την προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού, όπως προγραμματιστές λογισμικού και ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης.

Προοπτικές για το 2024

Με βάση το ευρύ, διεθνές χαρτοφυλάκιο καινοτομιών του, ο όμιλος εταιρειών fischer αναμένει νέα αύξηση του κύκλου εργασιών για το οικονομικό έτος 2024. Ωστόσο, το υψηλό ενεργειακό κόστος και η γραφειοκρατία εμποδίζουν την ανάπτυξη, ιδίως στη Γερμανία. Συνολικά, η fischer θα είναι πολύ προσεκτική με τις επενδύσεις της κατά το τρέχον έτος, με την πλειοψηφία των μελλοντικών επενδύσεων της εταιρείας να πραγματοποιούνται εκτός Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Tack TMI Greece δημιουργεί την πρώτη ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου!

Τα τελευταία χρόνια, η πραγματικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο αλλάζει καθημερινά. Οι οικονομικές εξελίξεις, η κλιματική κρίση, οι διαφορετικές ανάγκες και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»