Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Η Euroins Romania υπερδιπλασίασε την παραγωγή της στους κλάδους προαιρετικής ασφάλισης το β’ τρίμηνο του 2022

Δημοσίευση: 21/10/2022

Η Euroins Romania, ο Νο1 ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο αυτοκινήτου στη Ρουμανία, με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 32%, κατάφερε να ενισχύει τις δραστηριότητές της στους κλάδους προαιρετικής ασφάλισης, υπερδιπλασιάζοντας την παραγωγή της το β’ τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στα  Ακαθάριστα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα (GWP) το β’ τρίμηνο του 2022 στις ασφάλειες εκτός του κλάδου αυτοκινήτου (MTPL), στον οποίον τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 239%, στα 95 εκατομμύρια RON (19,2 εκατομμύρια ευρώ), ενώ το συνολικό GWP έφτασε τα 1,53 δισεκατομμύρια RON (309,2 εκατομμύρια ευρώ). Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης στις προαιρετικές ασφαλίσεις οδήγησε σε σημαντική αύξηση του μεριδίου της επί της αγοράς φτάνοντας στο 10,1% τον Ιούλιο του 2022, από 4,4% το προηγούμενο έτος.

“Η Euroins έχει δεσμευτεί για τη σωστή διαχείριση κινδύνων με μακροπρόθεσμο όραμα. Αυτές οι σημαντικές αυξήσεις αντιπροσωπεύουν έναν στόχο που επιτεύχθηκε νωρίτερα. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης μας, μαζί με τη σταθερή εισροή κεφαλαίων, συνέβαλαν στη βελτίωση του οικονομικούς δείκτες της εταιρείας μας», δήλωσε η Tanja Blatnik, CEO της Euroins Romania.

Η Euroins Romania υπερδιπλασίασε την παραγωγή της στους κλάδους προαιρετικής ασφάλισης το β' τρίμηνο του 2022

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2022, ο αριθμός των πελατών στο χαρτοφυλάκιο MTPL της εταιρείας έφτασε τα 1,54 εκατομμύρια (11% σε ετήσια βάση), ενώ ο αριθμός των πελατών που επέλεξαν τη Euroins για ασφαλιστήρια συμβόλαια εκτός MTPL ήταν 533 χιλιάδες. Η Motor Hull, η ταξιδιωτική και η ασφάλιση υγείας είναι οι κλάδοι στους οποίους καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση.

Τους πρώτους 7 μήνες του 2022, το χαρτοφυλάκιο ασφάλισης Motor Hull αυξήθηκε στο 15% του συνολικού όγκου προϊόντων εκτός MTPL, από 8% μερίδιο στα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα εκτός MTPL τους πρώτους 7 μήνες του 2021.

Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο MTPL φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, με τον αριθμό των συμβολαίων να αυξάνεται μόνο κατά 3,2% σε ετήσια βάση, ενώ το μερίδιο αγοράς της εταιρείας σε αυτό το LoB διαμορφώθηκε στο 31,8% το 2022, από 31,15% το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους το μερίδιο αγοράς της μπορεί να μειωθεί στο 29%, συμβάλλοντας επομένως σε μια πιο ισορροπημένη διανομή στη ρουμανική αγορά MTPL.

Για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία των πελατών της, η Euroins αύξησε τον αριθμό των συμβάσεων εργασίας με συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, φτάνοντας σχεδόν τις 900 συνεργασίες, 42% περισσότερες από πέρσι. Απόδειξη της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η μείωση του αριθμού των παραπόνων που έχουν καταχωρηθεί στην εταιρεία κατά 84% το δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024 συνδυαστικά με Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βέλτιστων Πρακτικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»