Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Η ΕΣΑΠΕ ξεκινά δυναμικά το 2023

Δημοσίευση: 04/01/2023
Η ΕΣΑΠΕ ξεκινά δυναμικά το 2023

Το 2022 σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής. Ήταν η πρώτη χρονιά μετά την πανδημία και μέσα σε αυτήν εδραιώθηκαν οι εξής παραδοχές:

 • Οι συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές με συνεπακόλουθες αντίστοιχες συνέπειες στην οικονομική ζωή και την καθημερινότητά τους.
 • Η μόνη βεβαιότητα είναι η αλλαγή. Ζούμε σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, μέσα στο οποίο καλούμεθα να αναπροσαρμοζόμαστε γρήγορα και συνεχώς.
 • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ΕΣΑΠΕ (www.esape.gr) επέδειξε ουσιαστική δραστηριότητα σε 2 άξονες:
 • Τη διεκδίκηση μέτρων προάσπισης της βιωσιμότητας της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
 • Το σχεδιασμό και προγραμματισμό δράσεων ανάπτυξης των μελών της, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και γενικότερα της ασφαλιστικής αγοράς.

Ειδικότερα το 2022:

37 Συντονιστές και Συνεργάτες τους αποφοίτησαν με το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης “SQF 3 EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY (EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY” (EII) – EFICERT), λαμβάνοντας τη σχετική πιστοποίηση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της EFICERT το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα.

Επίσης, εν μέσω πανδημίας, 72 μέλη της ΕΣΑΠΕ ολοκλήρωσαν το μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “DIPLOMA IN SALES MANAGEMENT AND SALES FORCE MANAGEMENT”, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το ΕΙΑΣ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών) και το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η απονομή των πιστοποιήσεών τους έγινε την 23η Σεπτεμβρίου 2022 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Το 2023 η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) θα διοργανώσει σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και κορυφαία Πανεπιστήμια τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

 • Ανάπτυξης Νέων Ασφαλιστικών Πρακτόρων
 • Ανάπτυξης Νέων Συντονιστών
 • Ανάπτυξης δεξιοτήτων των έμπειρων Συντονιστών
 • Παράλληλα, θα διεξαχθούν και εξειδικευμένα webinars.

 

Επίσης, όπως κάθε χρόνο εδώ και 9 χρόνια, διοργανώνουμε το μεγάλο εκπαιδευτικό συνέδριο της GAMA Global Hellas, με τη συμμετοχή 20 Ασφαλιστικών Εταιρειών από Ελλάδα και Κύπρο και πολλών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Εκπροσωπούμε το επίσημο παράρτημα της GAMA Global Hellas (www.gamahellas.com) για Ελλάδα και Κύπρο και έχουμε κερδίσει, χάρη στην ποιότητα και το κύρος μας, την απόλυτη εμπιστοσύνη του Παγκόσμιου Οργανισμού.

 

Δεν οργανώνουμε απλά ένα ασφαλιστικό, αλλά ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό συνέδριο, με πρακτικές άμεσα εφαρμοσμένες. Σε αυτό το συνέδριο:

 • Εταιρείες, σύνεδροι και μέλη της GAMA Global Hellas μοιράζονται τις γνώσεις και εμπειρίες τους.
 • Διακεκριμένοι Επαγγελματίες της Ασφαλιστικής Αγοράς από ΗΠΑ προσφέρουν απλόχερα την εμπειρία τους.
 • Επίσης, ο κορμός της GAMA Global Hellas δεν είναι μόνο το συνέδριο.
 • Τα μέλη της, με ελάχιστη συνδρομή, έχουν πρόσβαση σε 2 sites από όπου αντλούν απεριόριστη και διαρκή γνώση.
 • Ειδικά, το ελληνικό site περιέχει ένα τεράστιο πλούτο γνώσεων με άμεση εφαρμογή, με διερμηνεία και μετάφραση.

 

Εντός του 2023, τα μέλη μας θα μπορούν:

 • Να συμμετέχουν δυναμικά στις εργασίες της Ένωσης μέσα από τα κανάλια των βοηθητικών επιτροπών που δημιουργεί η Ένωση.
 • Να “ακούγονται”. Το διαδραστικό site της ΕΣΑΠΕ δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να επικοινωνούν με το Δ.Σ., εκφράζοντας απόψεις, προβληματισμούς, ιδέες.
 • Να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που προκύπτουν από τις δράσεις προβολής και ενημέρωσης του επαγγέλματός μας, τις οποίες κάνει η ΕΣΑΠΕ για την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύ κοινό, ώστε να αποτελέσει στόχο καριέρας για τους νέους ανθρώπους.
 • Να έχουν δωρεάν και άμεση online ψηφιακή πρόσβαση στην τεράστια εκπαιδευτική «βιβλιοθήκη» της Ένωσης, η οποία θα δημιουργηθεί εντός του 2023 και θα είναι στη διάθεση αποκλειστικά και μόνο των μελών μας.

 

Οι στόχοι για το 2023, όσον αφορά στα θέματα που μας απασχολούν και επιδιώκουμε τη λύση τους που δεν την έχουν βρει ακόμα, λόγω πολιτικής βούλησης, είναι:

 • Η αναγνώριση της υπεραξίας της εργασίας που παράγουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, όταν τερματίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ο εργασιακός τους βίος.
 • Η αναγνώριση των ποσών για μόνιμη ολική αναπηρία και συνταξιοδότηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ως αποζημίωση, όταν για τα ανωτέρω η άδεια άσκησης του επαγγέλματος υποχρεωτικά σταματάει.
 • Οι αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες ασφαλισμένων που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα και δικαιούνται μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη παρέμβαση της Πολιτείας για την προστασία τους.
 • Η προστασία του διαχρονικά σημαντικού έργου των φυσικών προσώπων, κόντρα στα απρόσωπα δίκτυα, που με τις αθέμιτες πρακτικές τους προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό. Τα φυσικά πρόσωπα, οι διαμεσολαβητές διαθέτουν υψηλές, εξαιρετικές γνώσεις που εξελίσσονται παράλληλα με τις αλλαγές της κοινωνίας, χάρη στη συνεχή εκπαίδευσή τους, αλλά και την ανθρωπιά που απαιτείται για να στέκονται δίπλα σε κάθε Πολίτη τη δύσκολη στιγμή που το χρειάζεται.

 

Άλυτα θέματα, επίσης, που δεν βρίσκουν λύση, λόγω πολιτικής βούλησης, είναι:

 • Τα Ανασφάλιστα οχήματα. Αυτό σημαίνει ζημιά για την Πολιτεία, για τους Καταναλωτές, για τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και φυσικά για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.
 • Η θεσμοθέτηση κινήτρων για την ασφάλιση των κατοικιών έναντι των φυσικών καταστροφών. Τεράστιες περιουσίες χάνονται κάθε χρόνο από τους Πολίτες, κόποι μιας ζωής και η Πολιτεία παρέχει κάποια μικρά ποσά, χάνοντας από τον προϋπολογισμό και από τους έμμεσους φόρους των συμβολαίων Περιουσίας.
 • Τα κίνητρα με φοροαπαλλαγές για τη σύναψη συμβολαίων υγείας και συνταξιοδοτικών. Το Κράτος παρέχει τα βασικά και η Ιδιωτική Ασφάλιση συμπληρώνει την αξιοπρέπεια των Πολιτών. Περισσότερα από 5,2δις€ φεύγουν κάθε χρόνο από την τσέπη των Πολιτών σε δαπάνες υγείας.
 • Οι Υποχρεωτικές ασφαλίσεις αστικής ευθύνης Επαγγελματιών. Ένα μέτρο από την πλευρά της Πολιτείας που θα προστατέψει τους Επαγγελματίες, τους Καταναλωτές και θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών.
 • Τα αιτήματα χρονίζουν, εμείς επιμένουμε για αποφάσεις εκ μέρους της Πολιτείας για το καλό της ανάπτυξης της Οικονομίας και της διασφάλισης των συμφερόντων των Πολιτών αυτής της Χώρας.

 

Στην ΕΣΑΠΕ πιστεύουμε ότι η συνεργασία των Σωματείων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης είναι επιβεβλημένη, κάτι το οποίο επιτυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, εξελικτικά κυρίως μέσω της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ).

Κυρίαρχο μέλημά μας είναι το μέλλον των φυσικών δικτύων, δηλαδή των νέων ηλικιακά επαγγελματιών που είναι μορφωμένοι, ευέλικτοι, με συγκροτημένη σκέψη και υψηλού επιπέδου τεχνολογική κατάρτιση.

Η αγορά μας χρειάζεται νέους ανθρώπους και όσοι είμαστε παλαιότεροι οφείλουμε να τους βοηθήσουμε και να τους συμβουλέψουμε για να ακολουθήσουν την καριέρα του Ασφαλιστικού Πράκτορα.

Ολοκληρώνοντας και συνοψίζοντας,

Το μέλλον της ανάπτυξης της Ιδιωτικής Ασφαλιστικής Αγοράς ανήκει στα φυσικά δίκτυα και ο Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξής της.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»