Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Η ΕΑΕΕ ενισχύει το πυροσβεστικό σώμα με σημαντική δωρεά οχημάτων

Δημοσίευση: 23/08/2021
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), παραγωγή ασφαλίστρων
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ)

Η χώρα μας εδώ και αρκετές ημέρες δοκιμάζεται από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ζωή του τόπου σε όλα τα επίπεδα: απώλειες σε περιουσίες, εισοδήματα και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Στη μάχη με τις φλόγες, πρωτοστατούν οι Έλληνες Πυροσβέστες με όλες του τις δυνάμεις. Ο ασφαλιστικός κλάδος , αναγνωρίζοντας την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο επιθυμεί να συνδράμει  ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο του.

Από την πρώτη στιγμή η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ήρθε σε επικοινωνία με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες του σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ ομόφωνα ενέκρινε τη δωρεά εξειδικευμένων οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Πυροσβεστικής βάσει των αναγκών της. Την αμέσως επόμενη περίοδο θα οριστικοποιηθεί το είδος και ο αριθμός των εξειδικευμένων οχημάτων και η ΕΑΕΕ θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι  ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκτός από την άμεση ανταπόκριση σε αυτήν την κινητοποίηση της ΕΑΕΕ, αναλαμβάνουν παράλληλα σημαντικές δικές τους πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση δηλώνοντας για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς να συμβάλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν με απλοποιημένες διαδικασίες  «fast track» στην άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους τους.

 

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»