Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Η Binance παγώνει τις τραπεζικές μεταφορές σε ευρώ

Αναταραχή έχει προκαλέσει στους χρήστες κρυπτονομισμάτων η είδηση ότι πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance παγώνει προσωρινά τις τραπεζικές καταθέσεις σε ευρώ από ένα από τα κύρια δίκτυα πληρωμών της Ευρώπης, όπως ενημερώθηκαν με email που τους απεστάλη τη Τρίτη.

Το εν λόγω μήνυμα γνωστοποίησε στους χρήστες ότι από τις 08:00 π.μ. (διεθνή ώρα Τετάρτης), οι χρήστες δεν θα είχαν πλέον τη δυνατότητα να καταθέσουν χρήματα του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA). Η αιτία πίσω από την εν λόγω κίνηση δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο email, με την εταιρεία να αποδίδει την εν λόγω εξέλιξη σε «γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχό μας».

Όπως επισημαίνει η Binance «Τυχόν καταθέσεις που επιχειρήθηκαν μέσω του SEPA στο μεταξύ θα επιστραφούν εντός 7 εργάσιμων ημερών. Οι αναλήψεις SEPA δεν επηρεάζονται από αυτήν την αναστολή»

Το εν λόγω δίκτυο, το οποίο καθιστά μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των πληρωμών σε ευρώ στο σύνολο των κρατών μελών, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στους καταναλωτές να στέλνουν ευρώ σε δεκάδες χώρες. Υπενθυμίζεται ότι η  Binance συνήθως αποκτά πρόσβαση στο SEPA μέσω διαμεσολαβητών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Binance έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές περιορισμούς από ρυθμιστικές αρχές σε διεθνές επίπεδο, με τελευταίο περιστατικό την ποινική καταγγελία των αρχών της Ταϊλάνδης, οι οποίες κατηγορούν τη Binance για λειτουργία επιχείρησης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς άδεια, ενώ και η Βρετανία περιορίζει σταδιακά τις δραστηριότητες της εταιρείας στη χώρα.

Επιπλέον, οι Ιαπωνικές αρχές διαπίστωσαν μέσα στον Ιούνιο ότι η Binance λειτουργούσε παράνομα στη χώρα, ενώ και οι αρχές της Γερμανίας αποκάλυψαν τον Απρίλιο ότι η εταιρεία κινδυνεύει να λάβει πρόστιμα για την προσφορά κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με μετοχές.

Διαβάστε Ακόμα