Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Η AXIS επιχειρεί να καλύψει το ασφαλιστικό κενό για τις Home-Based επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 18/07/2022
Η AXIS επιχειρεί να καλύψει το ασφαλιστικό κενό για τις Home-Based επιχειρήσεις

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες έχουν ακολουθήσει τη νέα τάση που θέλει ένα μεγάλο ποσοστό start-ups να έχουν ως έδρα της επιχείρησής τους την κατοικία τους. Μάλιστα υπολογίζεται ότι οι μισές από τις 30 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ είναι home-based.

Η AXIS Insurance προσδιόρισε αυτούς τους εναλλακτικούς τύπους επιχειρήσεων ως μια άπειρη, υποεξυπηρετούμενη αγορά που συχνά στηρίζεται στην ασφάλιση της κατοικίας για την κάλυψη τυχόν επιχειρηματικών κινδύνων, επισημαίνοντας ότι ο ασφαλιστικός κλάδος θα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να μεριμνήσει για τις εν λόγω επιχειρήσεις.

«Ο ασφαλιστικός κλάδος αντιμετωπίζει συλλογικά τις μικρές επιχειρήσεις ως μια συγκεκριμένη κατηγορία, προσφέροντάς τους το ίδιο προϊόν, τις ίδιες υπηρεσίες και σε σχετικά ίδια επίπεδα τιμών. Ωστόσο, πλέον έχει αναπτυχθεί και αυτή η νέα κατηγορία επιχειρήσεων, με έσοδα συνήθως κάτω από 1 εκατομμύριο δολάρια, η οποία εδρεύει και αναπτύσσει τις δραστηριότητές της από το σπίτι» τονίζει η Jill Bryant, επικεφαλής ειδικών διαφημίσεων της AXIS Insurance στο Insurance Journal.

«Εκεί εντοπίζουμε ένα κενό. Αυτοί είναι συνήθως αγοραστές ασφάλισης προσωπικών γραμμών. Δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην αγορά εμπορικής ασφάλισης. Δεν συνειδητοποιούν ότι η ευθύνη είναι δική τους, είναι διστακτικοί αναφορικά με τις τιμές και δεν ξέρουν τι είδους ασφάλεια πρέπει να αγοράσουν».

Η AXIS πραγματοποίησε έρευνα σε 1.000 ιδιοκτήτες οικιακών επιχειρήσεων και διαπίστωσε ότι το 91% γνωρίζει ότι χρειάζεται ασφαλιστική κάλυψη, αλλά το 44% είτε δεν έχει κάλυψη, είτε δεν γνωρίζει ποιες υποχρεώσεις καλύπτονται από την ασφάλιση που έχει.

«Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα εντελώς νέο προϊόν που δεν βασίζεται στις αρχές του συμβολαίου που δημιουργήθηκαν από το Γραφείο Υπηρεσιών Ασφαλίσεων τη δεκαετία του 1970 για τις μικρές επιχειρήσεις», τονίζει η Bryant. «Αυτοί οι ιδιοκτήτες χρειάζονται εξειδικευμένες καλύψεις γιατί αυτό που κάνουν είναι διαφορετικό και μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε την κάλυψη, δημιουργώντας ένα νέο προσαρμοσμένο ασφαλιστικό προϊόν».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 24% των ερωτηθέντων ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις οικιακές χειροτεχνίες και το 16% ασχολείται με επαγγελματικές/συμβουλευτικές υπηρεσίες. Μέρος των ιδιοκτητών των οικιακών επιχειρήσεων δήλωσε ότι ασχολείται με τις κατασκευές, τις υπηρεσίες πληροφορικής και τα τρόφιμα και τα ποτά.

Ωστόσο, η κάλυψη στο πλαίσιο ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου κατοικίας σπιτιού ή γενικής ευθύνης ενδέχεται να μην καλύπτει κινδύνους που σχετίζονται με την παροχή συμβουλών ή την ευθύνη προϊόντος, για παράδειγμα.

Η Bryant δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εδρεύουν στο σπίτι δεν κατανοούν τη διαφορά μεταξύ γενικής ευθύνης και επαγγελματικής ευθύνης. Η AXIS Insurance έχει συνδυάσει τα δύο προϊόντα μαζί προκειμένου  να καλύψει και τους δύο κινδύνους.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον απλότητας και διαφάνειας», είπε η Bryant. «Δεν χρειάζεται να είναι ειδικοί σε θέματα ασφάλισης. Αυτό κάνουμε εμείς. Μπορούμε να προσδιορίσουμε τι χρειάζονται και να το δημιουργήσουμε, κατανοώντας τις βασικές αρχές της επιχείρησής τους, ποιους ενδιαφέρονται να εξυπηρετήσουν και να είμαστε πολύ διαφανείς στο προϊόν μας σχετικά με το τι έχουν κάλυψη και τι όχι».

Η Jill Bryant είπε ότι η τάση των οικιακών επιχειρήσεων ξεκίνησε πριν από την πανδημία, αλλά πιθανότατα επιταχύνθηκε με την έξαρση της πανδημίας, καθώς οι millennials αναζητούσαν εναλλακτικές μεθόδους εργασίας.

«Αυτό που διαπιστώσαμε από την έρευνα είναι ότι πρόκειται περισσότερο για μια πολιτιστική αλλαγή – μια κοινωνική αλλαγή παρά μια οικονομική αλλαγή», υποστηρίζει η Bryant. «Οι άνθρωποι είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Τους αρέσει πολύ να είναι το αφεντικό του εαυτού τους, να ελέγχουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης: Όλες οι εξελίξεις για την πράσινη κάρτα και της διεθνή ασφάλιση αυτοκινήτων

Με μεγάλη επιτυχία το  Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης πραγματοποίησε στις 4 Απριλίου ενημερωτική συνάντηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σύστημα της Διεθνούς Ασφάλισης

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Νέα Συνεργασία με τη SYNDEA

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΝΟΡΜΟΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κλήμη Δημαρχιάδη, στα γραφεία της

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»