Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Η AXA ενισχύει την παρουσία της στην Ισπανία με την εξαγορά της GACM Espana

Δημοσίευση: 31/10/2022

Ο όμιλος της AXA ανακοίνωσε ότι η AXA Ισπανίας έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Groupe des Assurances du Credit Mutuel (GACM SA) για την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Groupe Assurances du Credit Mutuel Espana (GACM Espana), μια ασφαλιστική εταιρεία που κατά βάση δραστηριοποιείται στους κλάδους P&C και Υγείας στην Ισπανία.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, με τους όρους της συναλλαγής η AXA θα εξαγοράσει την GACM Espana έναντι τιμήματος 310 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, που αντιπροσωπεύει πολλαπλάσια τιμή προς ίδια κεφάλαια του 1,0x. Το εκτιμώμενο πολλαπλάσιο της τιμής προς τα κέρδη είναι περίπου 9x, μετά την υλοποίηση των αναμενόμενων συνεργειών κεφαλαίου και κόστους.

«Αυτή η συναλλαγή αντικατοπτρίζει την πειθαρχημένη προσέγγισή μας για συγχωνεύσεις και εξαγορές σύμφωνα με τη στρατηγική μας, ενισχύοντας την κλίμακα μας σε μία από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές μας, με έμφαση στις τεχνικές γραμμές», δήλωσε ο Frederic de Courtois, Group Deputy CEO του ομίλου AXA.

«Αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην Ισπανία και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας διασφαλίζοντας παράλληλα μια ομαλή μετάβαση τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους εργαζόμενους», δήλωσε η Olga Sanchez, Διευθύνουσα Σύμβουλος της AXA Spain.

Η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης των πληροφοριών και της διαβούλευσης με τις σχετικές επιτροπές επιχείρησης, καθώς και της λήψης των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ασφαλιστική διαμεσολάβηση, απαιτήσεις

Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή – Οι Βασικές Απαιτήσεις και το Ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο

Γράφει η Εύη Μηντζιώρη, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Κανονιστικής Συμμόρφωσης, INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. Στο άρθρο που ακολουθεί, περιγράφονται συνοπτικά οι βασικές κανονιστικές απαιτήσεις για

Γιάννης Φουρλής

Απεβίωσε ο Γιάννης Φουρλής

Ο χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός κλάδος θρηνεί την απώλεια του Γιάννη Φούρλη, μια διακεκριμένη προσωπικότητα γνωστή για το σημαντικό επιχειρηματικό και

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»