Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Η ασφαλιστική βιομηχανία ετοιμάζεται για ιστορικές απώλειες από την τραγωδία στη γέφυρα της Βαλτιμόρης

Δημοσίευση: 01/04/2024

Οι ασφαλισμένες ζημίες για την τραγική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 έως 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η S&P Global Ratings υπολογίζει 3 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα εξακολουθούσαν να κάνουν αυτή την τραγωδία τη μεγαλύτερη απώλεια θαλάσσιων ασφαλίσεων που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι αναλυτές της Barclay πιστεύουν ότι οι αξιώσεις ζημιών μόνο για τη γέφυρα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αξιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες και διακοπή λειτουργίας εκατοντάδων επιχειρήσεων θα μπορούσαν να ανέλθουν από 350 έως 700 εκατομμύρια δολάρια.

«Ενώ το συνολικό κόστος της κατάρρευσης της γέφυρας και οι σχετικές αξιώσεις δεν θα είναι σαφές για κάποιο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε η Matilde Jakobsen, ανώτερη διευθύντρια, analytics, AM Best.

Σημαντικοί παράγοντες της τοπικής ασφαλιστικής αγοράς δήλωσαν  πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι αποζημιώσεις του συγκεκριμένου συμβάντος να αποτελέσουν από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες αξιώσεις που έχουν καταγραφεί – και να συναγωνίζονται την Costa Concordia το 2012 ή την πετρελαιοκηλίδα της Exxon Valdez το 1989 — σχεδόν πριν από 35 χρόνια μέχρι σήμερα»

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»