Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Η ασφαλιστική εταιρεία επόμενης γενιάς Hellas Direct συγκεντρώνει 32 εκατομμύρια ευρώ και καλωσορίζει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Η Hellas Direct, η καινοτόμος ασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή δανείου ύψους €15 εκατ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση χρέους – η πρώτη του είδους της που παρέχεται σε κυπριακή εταιρεία από την ΕΤΕπ – έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει την εταιρεία στην έρευνα και ανάπτυξή της, στην αύξηση των πωλήσεών της και την επέκταση της πελατειακής της βάσης, και είναι μέρος του συνόλου των €32 εκατ. που συγκέντρωσε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης η Hellas Direct.

Η χρηματοδότηση των €15 εκατ. από την ΕΤΕπ, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη στήριξη προς χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Κύπρο μέχρι σήμερα, συμφωνήθηκε επίσημα από τους Αλέξη Πανταζή και Αιμίλιο Μάρκου, Εκτελεστικούς Διευθυντές της Hellas Direct και τη Lilyana Pavlova, Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ αρμόδια για την Κύπρο, σε διαδικτυακή τελετή την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι που η Hellas Direct είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία που υποστηρίζεται από μέσω χρηματοδότησης επιχειρηματικού χρέους από την ΕΤΕπ. Η επένδυση της τράπεζας σημαίνει πολλά για εμάς, καθώς ετοιμαζόμαστε να επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο εκτός συνόρων και να ακολουθήσουμε μία πιο επιθετική στρατηγική εξαγοράς στην περιοχή», δήλωσε ο Αλέξης Πανταζής, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Είναι μια υπέροχη στιγμή για την Hellas Direct. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μας υποστηρίζει η ΕΤΕπ, ένα από τα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο. Η υποστήριξη και η τεχνογνωσία τους θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας, να βελτιστοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας και να επιδιώξουμε τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς μας στόχους. Έρχονται πολλά στο μέλλον!», σχολίασε ο Αιμίλιος Μάρκου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Hellas Direct.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παραμένει δεσμευμένη στη στήριξη επενδύσεων καινοτομίας και την ανάπτυξη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Η ΕΤΕπ είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει στήριξη 15 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης με όχημα την καινοτόμο ψηφιοποίηση, από την Hellas Direct, την κορυφαία ασφαλιστική εταιρία στην ευρύτερη περιοχή – τη μεγαλύτερη στήριξη που έχουμε παράσχει ποτέ σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην Κύπρο. Η νέα αυτή επένδυση θα επεκτείνει την παροχή τεχνολογικά καινοτόμων ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την περιοχή και θα προσαρμόσει τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη μετα-κόβιντ εποχή», δήλωσε η Lilyana Pavlova, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ αρμόδια για την Κύπρο.

Η ΕΤΕπ προστίθεται σε μία μακρά λίστα κορυφαίων επενδυτών που στηρίζουν την Hellas Direct, όπως η Portag3, ο IFC (μέλος μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας), η Endeavor Catalyst και γνωστά οικογενειακά γραφεία (family offices), συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Jon Moulton και Lord O’Neill.

Η Hellas Direct είναι μια αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρεία, η οποία λειτουργεί με βάση την τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics. Έχει δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα τιμολόγησης – εκτίμησης κινδύνων και τη δική της ιδιόκτητη πλατφόρμα online διανομής, ενώ παράλληλα έχει αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα διαχείρισης ζημιών. Το όραμα της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα για να επεκτείνει την πελατειακή της βάση παρέχοντας επιπλέων υπηρεσίες και να συγκεντρώσει επιπλέον έσοδα από τη διαχείριση ζημιών. Ενισχυμένη μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε πέντε ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες αποτελούν «ελκυστικά σημεία» της αγοράς, καθώς τείνουν να παραβλέπονται από τους παγκόσμιους επενδυτές. Ξεκινώντας από τη Ρουμανία, στόχος της Hellas Direct είναι να αναπαράγει την ίδια προσέγγιση πολλαπλών προϊόντων και πολλαπλών καναλιών διανομής που έχει αναπτύξει με επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Το προηγούμενο έτος η ΕΤΕπ παρείχε €245 εκατ. σε νέες επενδύσεις στην Κύπρο, ενώ από την οικονομική κρίση του 2013 η ΕΤΕπ παρείχε σχεδόν €2 δισ.για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα.

Πληροφορίες

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είναι το μακροπρόθεσμο χρηματοδοτικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανήκει στα κράτη μέλη της. Διαθέτει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για υγιείς επενδύσεις προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων πολιτικής της ΕΕ.

Διαβάστε Ακόμα