Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Η AIG υπεδιπλασίασε τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο του 2021

Η American International Group ( AIG ) κατέγραψε καθαρά έσοδα 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο (Q1) του 2021, τα οποία αποδίδονται στους κοινούς μετόχους της AIG, υπερδιπλασιάζοντας τα έσοδά της σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, κατά το οποίο τα κέρδη της ανέρχονταν στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ασφαλιστικός κολοσσός αποδίδει τη σημαντική αυτή αύξηση στα κέρδη του στα ενισχυμένα καθαρά έσοδα από επενδύσεις, στην ισχυρότερη απόδοση αγοράς μετοχών και στα βελτιωμένα έσοδα γενικής ασφάλισης.

Η γενική ασφαλιστική επιχείρηση της AIG ανέφερε ακαθάριστο γραπτό ασφάλιστρο (GWP) 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τρεις πρώτους μήνες του 2021 – με αύξηση 6% από τα 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ο συνδυαστικός δείκτης των γενικών ασφαλίσεων του ομίλου άγγιξε το 98,8%, συμπεριλαμβανομένων των καταστροφών από ζημίες, σημειώνοντας βελτίωση κατά 2,7 μονάδες από 101,5% τους τρεις πρώτους μήνες του 2020.

Τα καθαρά ασφάλιστρα που καταγράφηκαν (NWP) το πρώτο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 9% φτάνοντας τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στην ισχυρή αύξηση της εμπορικής ασφάλισης τόσο στη Βόρεια Αμερική, όσο και στη διεθνή επιχείρηση της AIG. Η εταιρία τονίζει ότι αυτή η ανάπτυξη αντικατοπτρίζει τις «συνεχιζόμενες ισχυρές αυξήσεις επιτοκίων στις περισσότερες γραμμές, τις βελτιωμένες κρατήσεις και την αύξηση των νέων επιχειρήσεων».

Η γενική ασφαλιστική επιχείρηση της Βόρειας Αμερικής ενίσχυσε τα καθαρά ασφάλιστρα της AIG το πρώτο τρίμηνο του 2021, εξασφαλίζοντας συνολικά 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περίπου τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από εμπορικά προγράμματα, ενώ τα υπόλοιπα 143 εκατομμύρια δολάρια από προσωπική ασφάλιση. Παράλληλα, η διεθνής επιχείρηση γενικής ασφάλισης της AIG έλαβε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια NWP το πρώτο τρίμηνο, από τα οποία περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια αποδίδονται σε εμπορικές γραμμές και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσωπική ασφάλιση.

Παρά τα αυξημένα κέρδη της η εταιρίας, στην παρουσίασή της επισημαίνει ότι η προσωπική ασφάλιση της AIG NPW μειώθηκε κατά 74% στη Βόρεια Αμερική. Όπως τονίζει ο όμιλος σε σχετική ανακοίνωσή του: «Η μείωση στα ασφάλιστρα προσωπικής ασφάλισης της Βόρειας Αμερικής που καταγράφηκε αντικατοπτρίζει τον συνδυασμένο αντίκτυπο της δημιουργίας του Syndicate 2019 και των παραχωρήσεων που έγιναν στην επιχείρηση Private Client Group της AIG, η οποία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ επηρεάστηκε άμεσα και από την έξαρση της πανδημίας του COVID-19 και τον αντίκτυπό της στα ασφάλιστρα ταξιδιού.»

Η επιχείρηση ζωής και συνταξιοδότησης παρουσίασε προσαρμοσμένα έσοδα προ φόρων 941 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2021, με αύξηση 57% σε σχέση με τα 601 εκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η εταιρία αποδίδει αυτή την αύξηση και πάλι στα «υψηλότερα καθαρά έσοδα από επενδύσεις» και «υψηλότερες αποδόσεις ιδιωτικών ιδίων κεφαλαίων».

«Η AIG είχε μια εξαιρετική αρχή για τη χρονιά και αυτό αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου με την ανάπτυξη της Γενικής Ασφάλισης και τη συνεχή ισχυρή απόδοση στη ζωή και τη συνταξιοδότηση», δήλωσε ο Peter Zaffino, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της AIG. «Η επιτυχημένη επανατοποθέτηση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου μας τα τελευταία τρία χρόνια μας επέτρεψε να περάσουμε από το στάδιο της αποκατάστασης στην κερδοφόρα ανάπτυξη, την οποία αναμένουμε να συνεχίσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.»

Διαβάστε Ακόμα

«Q&A για το marketing και την ανάπτυξη των ασφαλιστικών σας γραφείων» Μη χάσετε το νέο διαδραστικό webinar του insurancewebinars.gr τη Δευτέρα στις 18:00!

Τα αγαπημένα επιμορφωτικά webinars των επαγγελματιών του ασφαλιστικού κλάδου έρχονται δυναμικά στο ανανεωμένο insuranceforum.gr τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 18:00 με ένα δωρεάν διαδραστικό webinar

Νίκος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕΠΚΑ: Ελλιπής ο έλεγχος της ΤτΕ προς την ασφαλιστική αγορά

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), κ. Νίκος Τσεμπερλίδης στην εκπομπή Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη,