Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Οι AIG, Lloyd’s και Tokio Marine στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων

«Ασφαλίστε το μέλλον μας, όχι ορυκτά καύσιμα.»

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το δίκτυο Insure Our Future στις εταιρίες AIG , Lloyd’s και Tokio Marine μέσω φυσικών και ψηφιακών ενεργειών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο παγκόσμιος συνασπισμός ΜΚΟ και ακτιβιστικών ομάδων δημοσίευσε επίσης μια ολοσέλιδη διαφήμιση στους Financial Times, χαρακτηρίζοντας τις τρεις εταιρίες ως «οι ασφαλιστές άνθρακα της τελευταίας λύσης», επισημαίνοντας ότι 24 ασφαλιστικοί όμιλοι έχουν ήδη σταματήσει να ασφαλίζουν έργα άνθρακα.

Εκτός από τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις εκτός των γραφείων Lloyd’s, AIG και Tokio Marine, οι υπερασπιστές της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διευθυντικά στελέχη οργανώσεων και σε ανώτερα στελέχη ασφαλιστικών εταιριών ζητώντας τους να ενταχθούν στην ομάδα τους απαιτώντας από τις ασφαλιστικές εταιρίες να παύσουν να καλύπτουν εταιρίες παραγωγής άνθρακα.

«Εάν ενδιαφέρεται σοβαρά για την προστασία του πλανήτη, η Lloyd πρέπει να κάνει ό, τι κάνουν πολλοί άλλοι ασφαλιστές και να εγκαταλείψει τον άνθρακα τώρα», δήλωσε η ανώτερη εκστρατεία της SumOfUs Flora Rebello Arduini.

Διαβάστε Ακόμα