Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023

Hellas Direct: Έτοιμη για τα επόμενα βήματα

Hellas Direct, Κώστας Καλημέρης
Γράφει ο Κώστας Καλημέρης, Chief Commercial Officer, Hellas Direct

Δέκα χρόνια λειτουργίας έκλεισε η ασφαλιστική εταιρία Hellas Direct. Ο απολογισμός αυτής της πρώτης 10ετίας είναι πολύ θετικός, ενώ η εξαιρετική πορεία της χτίζει και πολύ δυνατές προοπτικές για το μέλλον.

Η Hellas Direct έχει πλέον πάνω από 500.000 ασφαλισμένους, παρουσία σε 3 χώρες -μέχρι στιγμής- και παρέχει τα ασφαλιστικά της προϊόντα αναζητώντας πάντα πρακτικές λύσεις για όλους, όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας αλλά και ευρύτερα για όλο το οικοσύστημα της κινητικότητας.

Στην πορεία της αυτή συνεχίζει να κινείται αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά που την έφεραν ως εδώ: ευέλικτα ασφαλιστικά προϊόντα, δίκαιη και ανταγωνιστική τιμολόγηση, υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, διαφάνεια.

(Περιοδικό “The Insurer”, τεύχος Ιουλίου 2023)

Επέκταση σε όλα τα κανάλια διανομής

Τον τελευταίο χρόνο η Εταιρία έκανε πολύ σημαντικά βήματα: Το πρώτο ήταν η διεύρυνση της διανομής των ασφαλιστικών της προϊόντων – ασφάλεια αυτοκινήτου, μοτοσικλέτας και κατοικίας, σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια. Αναγνωρίζοντας τη σημασία των φυσικών δικτύων και τον σημαντικό ρόλο της διαμεσολάβησης, η Hellas Direct επενδύει και στα παραδοσιακά κανάλια διανομής και επεκτείνει το δίκτυό της σε ασφαλιστικούς πράκτορες και μεσίτες, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ευρεία διαθεσιμότητα των προϊόντων της αλλά και στις συνολικές της πωλήσεις.

Το άνοιγμα στη Ρουμανία

Το δεύτερο σημαντικό βήμα ήταν το άνοιγμά της στην αγορά της Ρουμανίας, με το οποίο πλέον η Hellas Direct έχει παρουσία σε τρεις χώρες – μαζί με Ελλάδα και Κύπρο. Η δραστηριότητα της εταιρείας στη Ρουμανία χαράσσει ήδη πολύ επιτυχημένη πορεία. Έτσι, δικαιώνει τον σχεδιασμό, τον χρόνο και τον τρόπο της υλοποίησής της και τροφοδοτεί πολύ αισιόδοξες προβλέψεις, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή στα ευρύτερα σχέδια της εταιρίας για δραστηριοποίηση σε στοχευμένες περιοχές της Ευρώπης.

Το στοίχημα της τεχνολογίας

Η Hellas Direct έχει επενδύσει έως σήμερα 18 εκατ. ευρώ στην τεχνολογία, καθώς αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό εργαλείο αλλά και αναπτύσσει δικά της από το μηδέν, όπου χρειάζεται. Αυτοματισμοί, τεχνητή νοημοσύνη, ιδιόκτητες πλατφόρμες, όλα αυτά λύνουν τα χέρια των ανθρώπων της Hellas Direct και των συνεργατών της ώστε να είναι ακόμα πιο άμεσοι και αποτελεσματικοί. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ενός portal για τους πράκτορες και μεσίτες, με σκοπό να διευκολύνει και να επιταχύνει τη δουλειά τους.

wallet+, μία πλατφόρμα για τη διευκόλυνση της κινητικότητας

Για την Hellas Direct, η ασφάλιση οχημάτων είναι μέρος μόνο του συνολικού οικοσυστήματος της κινητικότητας. Γι’ αυτό και έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει στους οδηγούς -ασφαλισμένους της και μη- λύσεις πρακτικές και άμεσες. Στο πλαίσιο αυτό λάνσαρε αναβαθμισμένη τη νέα καινοτόμα πλατφόρμα wallet+, που παρέχει χρηματοδοτικά εργαλεία για όλα τα έξοδα του αυτοκινήτου. Η απήχηση που είχε στο ξεκίνημά της, βοηθώντας χιλιάδες οδηγούς να ανταποκριθούν στην υποχρέωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη για διευκόλυνση στα ανελαστικά έξοδα, χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει το wallet+, που διαρκώς εμπλουτίζονται: σέρβις, επισκευές, αλλαγή ελαστικών.

Ισχυρές βάσεις για το μέλλον

Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά της, η Hellas Direct μένει πιστή σε όσα την έκαναν εξαρχής να διαφέρει: εύκολες και απλές διαδικασίες, αξιοποίηση της τεχνολογίας σε κάθε βήμα, αποτελεσματική και γρήγορη διαχείριση ζημιών, άμεση αποζημίωση. Στόχος της παραμένει πάντα να κάνει τη ζωή των ασφαλισμένων της -και όχι μόνο- πιο εύκολη.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα