Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

H NAK Katsiberis Insurance Brokers εξαγοράζει την Gkiolekas Insurance Solutions

Δημοσίευση: 04/03/2021

Σε μια κίνηση για την ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική αγορά, η ΝΑΚ Katsiberis γίνεται πλέον ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφάλισης Πιστώσεων στη χώρα.

Η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers ανακοινώνει την εξαγορά της Gkiolekas Insurance Solutions, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, σε μια κίνηση για την ισχυροποίηση της θέσης της και της ενδυνάμωσης του μεριδίου στην ελληνική αγορά. Η διαδικασία της εξαγοράς ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τα δύο μέρη να έρχονται σε συμφωνία τον Ιανουάριο του 2021. Σημειώνεται ότι η εξαγορά του 100% των μετοχών της Gkiolekas Insurance Solutions πραγματοποιήθηκε με ίδια κεφάλαια χωρίς τραπεζικό δανεισμό, με τη διοικητική σύνθεση των εταιρειών να παραμένει εξίσου αμετάβλητη.

Η εξαγορά που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του πενταετούς στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας, έρχεται να επιταχύνει σημαντικά την επέκταση στην Βόρεια Ελλάδα καθώς και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου, ενισχύοντας την περαιτέρω ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά. Η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers συνεχίζει να επενδύει τόσο στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων όσο στην ανάπτυξη νέων σχημάτων συνεργασίας αφουγκραζόμενη τις διεθνείς πρακτικές.

Σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers κ. Νίκος Κατσιμπέρης σημείωσε « Η παρούσα συμφωνία έρχεται να εκπληρώσει δύο βασικούς σκοπούς: αφενός την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην εγχώρια αγορά διευρύνοντας τόσο τη γεωγραφική κάλυψη όσο και το σύνολο του χαρτοφυλακίου μας και αφετέρου την ανάδειξη της ηγετικής μας θέσης στην ασφαλιστική αγορά. Η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ελληνικές εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων με διευρυμένη τεχνογνωσία σε πολλούς στρατηγικούς κλάδους έχοντας μέχρι σήμερα συστήσει στην ελληνική αγορά ασφαλιστικά προϊόντα που ανταποκρίνονται ακόμη και σε πολύ εξειδικευμένες ανάγκες. Ζητούμενο για εμάς είναι η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων μέσα από νέα σχήματα που θα λειτουργήσουν ως προϋπόθεση για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πελατών μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα  υπεραξία προς τους ίδιους.»

Η κα Όλγα Κατσιμπέρη, Partner και Member of the Board της ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers αναφερόμενη στην εξαγορά επεσήμανε την υπεραξία της νέας συμφωνίας τονίζοντας ότι « Η διαρκής ανάπτυξη της εταιρείας μεταφράζεται ταυτόχρονα και σε ανάπτυξη των ανθρώπων και των συνεργατών μας. Η εξαγορά αυτή πρόκειται να ενισχύσει συνολικά το πορτφόλιο των υπηρεσιών μας και πιο συγκεκριμένα θα ωθήσει περαιτέρω τη διείσδυσή μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η επιλογή του κου Γκιολέκα εκφράζει σε απόλυτο βαθμό την αποστολή μας: να είμαστε σε θέση να παρέχουμε ειδική τεχνογνωσία σε έναν κλάδο που εξελίσσεται και μεταμορφώνεται καθημερινά. Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί για εμάς ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στον ανταγωνιστικό κλάδο των μεσιτών ασφαλίσεων και είμαι βέβαιη ότι αυτή η συνεργασία θα αποδώσει προς όφελος όλων.» 

Ο κ. Δημήτρης Γκιολέκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Gkiolekas Insurance Solutions, δήλωσε χαρακτηριστικά « Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια από τις ιστορικότερες ασφαλιστικές οικογένειες στην Ελλάδα με σωρευτική εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο των μεσιτών ασφαλίσεων και φυσικά προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία που θα ωφελήσει το σύνολο των πελατών μας. Είναι αντιληπτό και από τις δύο μεριές ότι η κουλτούρα και οι αξίες που μας διαπνέουν, δημιουργούν ένα πιο ενισχυμένο κοινό έδαφος που θα επιτρέψει να παράσχουμε πιο εύκολα και αποδοτικά τις υπηρεσίες μας στο διευρυμένο πελατολόγιό μας.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»