Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

H Γερμανική Signal Iduna εξαγοράζει θυγατρικές της ERGO στη Ρουμανία

Δημοσίευση: 24/05/2021
Η συναλλαγή αναμένεται να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές στη Ρουμανία και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, δήλωσε η Signal Iduna σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

Ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει τις ρουμανικές ασφαλιστικές εταιρείες ERGO Asigurari de Viata και ERGO Asigurari από την ERGO Group AG.

Η συναλλαγή αναμένεται να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές στη Ρουμανία και προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021, δήλωσε η Signal Iduna σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

«Αυτές οι εξαγορές συμπληρώνουν τέλεια το υπάρχον φάσμα υπηρεσιών μας στη Ρουμανία. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας επιτυχία στη Ρουμανία με την ενισχυμένη ομάδα. Αυτό το βήμα αποδεικνύει επίσης τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην Ανατολική Ευρώπη», αναφέρει ο επικεφαλής του διεθνούς ομίλου, Signal Ιduna Mark Osterloff. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Signal Ιduna δραστηριοποιείται στη Ρουμανία από το 2008.

Με αυτήν τη συναλλαγή, ο premium όγκος της Signal Iduna στη Ρουμανία θα αυξηθεί κατά 50%. Στη Ρουμανία, ο ασφαλιστής διαθέτει προγράμματα ιδιωτική ασφάλιση υγείας, ζωής και ατυχημάτων. Με την προσθήκη της Ergo Romania, το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Signal Iduna διευρύνεται, συμπεριλαμβάνοντας εντός των δραστηριοτήτων του προγράμματα ασφάλισης ιδιοκτησίας και πίστωσης.

Ο όμιλος Signal Iduna δημιουργήθηκε με τη συγχώνευσης του Signal Versicherungen με έδρα το Ντόρτμουντ και του ομίλου Iduna Nova με έδρα το Αμβούργο το 1999.

Πηγή: seenews.com

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»