Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024

Θεοδώρα Γουργούλη: Το να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δύναμη σου

Δημοσίευση: 12/06/2023
Θεοδώρα Γουργούλη

Όπως αναφέρει η κα Θεοδώρα Γουργούλη,  Πρόεδρος ΠΣΑΣ, Ασφαλιστικός & Επενδυτικός σύμβουλος, Financial Planner έπειτα από την πολυετή εμπειρία της στον κλάδο της διαμεσολάβησης, ένα κύριο συστατικό που καθορίζει την επιτυχία όλων, είναι το γνώθι σε αυτόν. Αυτό είναι η κινητήρια δύναμη του καθενός και αυτό είναι το στοιχείο όπου θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι οι άνθρωποι στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική τους ζωή.

(Περιοδικό “The Insurer”, τεύχος Απριλίου 2023)

Μετά από 31 χρόνια στο χώρο της διαμεσολάβησης, κοιτάζοντας πίσω βλέπω στη διαδρομή που ακολούθησα τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, τις πεποιθήσεις που έπρεπε να αλλάξω. Οφείλω να ομολογήσω ότι η διαδρομή αυτή ήταν άλλοτε συναρπαστική, άλλοτε τρομακτική, άλλοτε εξουθενωτική. Με έκανε, όμως, τη γυναίκα που είμαι σήμερα. Με έκανε δυνατότερη. Ξόδεψα τα πρώτα 42 χρόνια της ζωή μου με γνώμονα αποκλειστικά τους άλλους.

Τι χρειάζονται; Τι θέλουν;

Στην αρχή ήταν για τους γονείς μου, μετά για την οικογένειά μου, αργότερα για τους συναδέλφους και τους πελάτες μου.

Σήμερα, ωστόσο, συνειδητοποιώ ότι το να επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου είναι ακρογωνιαίος λίθος της δύναμη σου. Όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο μπορείς να προσφέρεις στους γύρω σου.

Οι γυναίκες που ξεχωρίζουν είναι: αποφασιστικές, δημιουργικές, οργανωτικές, αλλά πάνω απ’ όλα αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και επενδύουν στα δυνατά τους στοιχεία. Όλοι γύρω μας προσπαθούν από την μέρα που γεννιόμαστε να μας υποδεικνύουν πως οφείλει να είναι η γυναίκα! Μετά από πορεία ετών προτιμώ να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να λέω «προτιμώ την δική μου εκδοχή». Οι γυναίκες που ξεχωρίζουν στο χώρο μας είναι ικανές να παίρνουν αποφάσεις, να δέχονται συμβουλές, να εκφράζουν τη γνώμη τους, αλλά κυρίως να υποστηρίζουν και να εμμένουν στις αποφάσεις τους. Έτσι κερδίζουν το σεβασμό των ανθρώπων που έχουν σημασία για αυτές και που είναι πολύ πιο σημαντικός από την αποδοχή τους.

Ο χώρος μας, κατά κύριο λόγο, είναι ανδροκρατούμενος. Μία δυναμική γυναίκα μπορεί να μην είναι αρεστή στους πολλούς, μπορεί να προκαλεί το φθόνο, μπορεί πολύ να θεωρούν ότι χάνει την θηλυκότητα της ή επενδύει μόνο σε αυτήν!

Ωστόσο…Αναλαμβάνει πάντα τις ευθύνες των πράξεων της και δεν συγχέει ποτέ το δυναμισμό της εξουσίας της με τον ψευτοπαλικαρισμό! Παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Όχι αυτές που την βολεύουν, αλλά αυτές που χρειάζεται κάθε φορά. Εάν δούμε όλες τις δυναμικές γυναίκες της διαμεσολάβησης (δεν αναφέρομαι ονομαστικά, γιατί ίσως παραλείψω κάποια και δεν θα το ήθελα) διακρίνουμε ότι επιτρέπουν μεν στους άλλους να έχουν την άποψή τους για αυτές, ωστόσο οι ίδιες έχουν απόλυτη επίγνωση του ποιες είναι πραγματικά.

Μέσα από τις εμπειρίες της ζωής μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις οποιαδήποτε κατάσταση και να μην εξαρτάσαι παρά μόνο από τον εαυτό σου. Οι δυναμικές γυναίκες του χώρου μας στοχεύουν στην αλλαγή και την εξέλιξη του εαυτού τους, αλλά και των δικτύων που επηρεάζουν.  Προσωπικά κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν θα κατάφερνα να είμαι συγχρόνως τέλεια μητέρα, τέλεια σύντροφος, τέλεια στη δουλειά μου. Έτσι αποφάσισα να γίνω μία όσο το δυνατόν μπορούσα καλύτερη μητέρα, καλύτερη σύντροφος, καλύτερη επαγγελματίας. Όσο καλύτερα πήγαινα στο ένα, τόσο περισσότερο χρόνο μπορούσα να αφιερώσω στα άλλα.

Ακόμα προσπαθώ να αποβάλω την αντίληψη ότι όφειλα να είμαι τέλεια σε όλα! Βλέποντας όλες τις δυναμικές γυναίκες του χώρους μας αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα ΜΠΡΑΒΟ από καρδιάς γιατί:

Έχουν σθένος, μένουν σταθερές στα πιστεύω τους, έχουν ακεραιότητα και αξιοπρέπεια και ταυτόχρονα είναι μητέρες, δουλεύουν χωρίς ωράριο, συνεχίζουν να σπουδάζουν, κάνουν απλές καθημερινές δουλειές σπιτιού και ταυτόχρονα βρίσκουν χρόνο να κουβεντιάσουν με τους φίλους και την οικογένεια τους. Και όλα αυτά σε μία μόνο μέρα! Γι’ αυτό την ημέρα της γυναίκας την γιορτάζουμε αντικρίζοντας τις προκλήσεις κατάματα και ύστερα…τους κλείνουμε το μάτι! Φτάνουμε στην κορυφή χωρίς να παραμερίζουμε τους συναδέλφους, τους συνεργάτες μας, γιατί απλώς μπορούμε να ηγηθούμε της πορείας τους.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»