Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Gold βραβείο για την Interamerican στα Hellenic Responsible Business Awards

Δημοσίευση: 31/08/2023
Interamerican, Hellenic Responsible Business Awards

Την κορυφαία διάκριση απέσπασε η Interamerican, στα Hellenic Responsible Business Awards, έναν καταξιωμένο θεσμό που αναδεικνύει τις εταιρείες που δημιουργούν ένα νέο πρότυπο ελληνικής επιχειρηματικότητας και παράγουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Το Gold Award της Interamerican αφορούσε στην υποψηφιότητα με τίτλο «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Interamerican: Από την «Εταιρική Υπευθυνότητα στο ολιστικό μοντέλο της Επιχειρησιακής Βιωσιμότητας» στην Ενότητα: Επιχειρησιακός Μετασχηματισμός & Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Interamerican παρουσιάζονται σημαντικά μη χρηματοοικονομικά στοιχεία για θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG), η νέα στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρίας, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνεται στην επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου, διέποντας όλες τις λειτουργίες του.

Το περιεχόμενο της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τα ανανεωμένα πρότυπα GRI Reporting Standards 2021, ακολουθώντας την επιλογή “In accordance” και ενσωματώνοντας τα “GRI reporting principles”, τον Οδηγό Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το πρότυπο AA1000 Accountability Principles Standard, ενώ οι επιδράσεις της Εταιρίας έχουν αντιστοιχηθεί με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Interamerican είναι από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που ακολούθησαν τα νέα πρότυπα GRI 2021, σε εθελοντική βάση, αφού τέθηκαν σε ισχύ από τις αρχές του έτους 2023.

Gold βραβείο για την Interamerican στα Hellenic Responsible Business Awards

Το βραβείο παρέλαβε η κα Χρύσα Ελευθερίου Sustainability and Stakeholders Relations Leader του Ομίλου ΙNTERAMERICAN, η οποία ανέφερε: «Η Έκθεση Βιωσιμότητας  αποτυπώνει τη διαρκή προσπάθεια του Ομίλου Ιnteramerican να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες, τον μέτοχο και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Ιουλίου, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ, ενώ τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»