Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Κακριδής: “Ανταποκρινόμενοι στις εξελίξεις της αγοράς, προχωράμε μπροστά και σχεδιάζουμε το μέλλον μας”

Δημοσίευση: 04/12/2023
Γιώργος Κακριδής, The Insurer

Πρωτοπόρος και πάντα προπορευόμενος των εξελίξεων της σύγχρονης εποχής, ο κ. Γιώργος Κακριδής ξεκίνησε την ενασχόληση με το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή πριν από 15 χρόνια. Όπως μας αποκαλύπτει και ο ίδιος, θέλοντας να αναπτύξει περαιτέρω τις γνώσεις του πάνω στον ασφαλιστικό κλάδο και να διευρύνει το σύνολο των ασφαλιστικών προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, ο κ. Κακριδής αποφάσισε να ιδρύσει την δική του εταιρεία, το exasfalisou.gr.

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό “The Insurer”, τεύχος Οκτωβρίου 2023)

Με ηθική και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, το exasfalisou.gr προσφέρει ένα πλήθος ασφαλιστικών προγραμμάτων και καλύψεων παντός είδους που ανταποκρίνονται απολύτως στις ανάγκες των πελατών. Παράλληλα, διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία και παρακολουθώντας πάντοτε τις εξελίξεις της αγοράς και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων, το exasfalisou.gr εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις του κλάδου Υγείας.

Όπως μας αποκαλύπτει ο κ. Κακριδής, η αβεβαιότητα που επικρατεί στη δημόσια περίθαλψη όπως επίσης και οι ανάγκες των καταναλωτών για το συγκεκριμένο είδος ασφάλισης είναι μεγάλες και πρωταρχικής σημασίας. Το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας είναι εξοπλισμένο με την απαραίτητη τεχνογνωσία, διαρκώς ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής και στις ανάγκες των καταναλωτών.

Ακόμα όπως είναι ευρέως γνωστό, η ασφαλιστική αγορά και οι απαιτήσεις της εξελίσσονται ραγδαίως με καινούργιες εξαγορές και συγχωνεύσεις να βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο.

Αυτές οι απαιτητικές συνθήκες της αγοράς καθιστούν αναγκαίο για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να συμβαδίσουν με ένα συνεχές μεταβαλλόμενο τοπίο.

Σε πλήρη ανταπόκριση με τις εξελίξεις δημιουργήθηκε ένα νέο σχήμα ασφαλιστικών πρακτόρων, όπου συμμετέχει και το exasfalisou.gr, η OPEN BROKERS. Η OPEN BROKERS συστήθηκε στην αγορά από μία ομάδα ασφαλιστικών πρακτορείων με σκοπό την αναβάθμιση και την εξυπηρέτηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του δικτύου, προσδίδοντας στις εταιρείες αυτές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πρόσφατα η εταιρεία απέκτησε την νέα της μορφή ως OPEN INSURANCE AGENTS.

Ανάμεσα στους στόχους για την επόμενη διετία όπως επισημαίνει ο κ. Κακριδής, είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως επίσης και η ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της εταιρείας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Γιώργου Κακριδή, στο “The Insurer” 

1. Κύριε Κακριδή, Πείτε μας για την πορεία σας στο χώρο και για το exasfalisou.gr , πώς το εμπνευστήκατε

Η πορεία μου στον ασφαλιστικό κλάδο ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, τυχαία μπορώ να πω, από παρότρυνση ενός συγγενικού μου προσώπου.

Εντάχθηκα στο αποκλειστικό ασφαλιστικό δίκτυο, μίας μεγάλης πολυεθνικής και παρέμεινα εκεί για 10 χρόνια με αρκετές διακρίσεις και επιτυχίες.

Εκεί, έμαθα πολλά πράγματα, εξελίχθηκα κι αγάπησα το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, κατάλαβα ότι χρειάζομαι να έχω στη διάθεση μου κι άλλες εναλλακτικές προτάσεις για τους πελάτες μου. Παράλληλα, διαπίστωσα και τον περιορισμό των κινήσεων που έχει, σε ένα αποκλειστικό δίκτυο, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

Αυτό με οδήγησε στο να παραιτηθώ και να ιδρύσω το Exasfalisou.gr.

Ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν, από άποψη παραγωγής και χωρίς κανένα συνεργάτη, έφτιαξα ένα μικρό γραφείο, το οποίο σήμερα έχει τη δική του έδρα, με νέα γραφεία, 25 συνεργάτες, μια αρκετά μεγάλη παραγωγή και το οποίο στηρίζεται στην ειλικρίνεια και την ηθική.

Οι συνεργάτες του γραφείου, είναι μέλη του οργανισμού μας κι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αναπτυσσόμαστε μέσα από συνεχή εξέλιξη κι εκπαίδευση.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για το πού έχουμε φτάσει και για το τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, γιατί θεωρώ ότι αν κάποιος έχει να δείξει κάτι, το δείχνει με τα έργα και τα αποτελέσματα του κι όχι με μεγάλα λόγια.

2. To γραφείο σας συμμετέχει στο σχήμα της OPEN BROKERS. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την OPEN και ποιος είναι σκοπός της;

Στην προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε στις εξελίξεις της εποχής μας διαμορφώσαμε ένα νέο σχήμα Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Η Open Brokers δημιουργήθηκε από μια ομάδα ασφαλιστικών πρακτορείων με στόχο να αναβαθμίζουμε και να βελτιώνουμε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές των δικτύων μας, να αναπτύξουμε όλοι μαζί την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα, τη διαπραγματευτική μας ισχύ με τις ασφαλιστικές εταιρίες και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

Πρόσφατα η εταιρεία απέκτησε την νέα της μορφή ως OPEN INSURANCE AGENTS, έχοντας 5 βασικούς μετόχους κι απέκτησε και νέα γραφεία επί της Λ. Συγγρού. Ένα νέο χώρο πλήρως ανακαινισμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους ασφαλιστές των δικτύων μας. Ως οργανισμός έχουμε προέλθει από τη σύμπραξη – σύμπλευση 5 βασικών πρακτορείων του χώρου μας, EXASFALISOU, MAKESURE, WELCOME INSURANCE, ΠΑΡΟΝ, TETRAST, εταιρίες υγιείς που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε όραμα, σχέδιο κι ισχυρή θέληση να κάνουμε τη διαφορά!

3. Η ασφαλιστική αγορά έχει εξελιχθεί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον με πολλά και διαφορετικά κανάλια διανομής αλλά και με μεγάλους παίκτες. Τι είναι αυτό που σας ξεχώρισε και πώς αναπτύσσεστε;

Όντως, η αγορά μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς, τόσο σε επίπεδο ασφαλιστικών εταιριών όσο και σε επίπεδο πρακτορείων.

Συνεχώς, βλέπουμε καινούργιες εξαγορές και συγχωνεύσεις καθώς υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στο χώρο, η οποία προβλέπουμε ότι θα έχει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον.

Είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις και γι’ αυτό ιδρύσαμε την Open εδώ και αρκετά χρόνια και στην ουσία κερδίσαμε χρόνο για να οργανωθούμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Η συνολική παραγωγή του σχήματος αλλά κυρίως το μέγεθος της νέας παραγωγής σε όλους τους κλάδους, σε συνδυασμό με την ποιότητα των συνεργατών μας, μας δίνει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μέσα από συνεχή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, εισροή νέων συνεργατών, συνεχή εκπαίδευση, σύγχρονες ασφαλιστικές λύσεις και καινοτόμα προϊόντα, προχωράμε μπροστά και σχεδιάζουμε το μέλλον μας. Ένα μέλλον λαμπρό για τον επαγγελματία ασφαλιστή, ο οποίος με συνεχή εκπαίδευση, προσαρμογή στα νέα δεδομένα και με ψηφιακή παρουσία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Άλλωστε οι εξελίξεις γύρω μας, σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση θα δώσουν και την ζητούμενη ώθηση στην αγορά, αρκεί κι εμείς να κάνουμε την εργασία μας σωστά και με τρόπο που αρμόζει στην νέα εποχή που έχουμε μπροστά μας.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω και τις συνεργασίες που έχει συνάψει στο γραφείο μας με πολλά νοσοκομεία εξασφαλίζοντας μια σειρά από σημαντικές παροχές και προνόμια τόσο για τους ίδιους τους πελάτες μας όσο και για τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας τους. Παράλληλα έχουμε στην διάθεση μας, σε συνεργασία με διάφορες ασφαλιστικές αλλά και με παρόχους υγείας, καινοτόμα προϊόντα, τα οποία αποτελούν στα χέρια των συνεργατών μας πολύτιμα εργαλεία για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

4. Η εταιρεία σας αν και δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, εξειδικεύεται κι έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο υγείας. Τι είναι αυτό που σας ώθησε προς το συγκεκριμένο κλάδο και γιατί κάποιος να κάνει μια ασφάλιση υγείας;

Θεωρώ ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στον κλάδο της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα μας αλλά και οι ανάγκες των καταναλωτών για το συγκεκριμένο είδος ασφάλισης είναι μεγάλες.

Αποφασίσαμε στρατηγικά, εδώ κι αρκετά χρόνια να εστιαστούμε κυρίως σ’ αυτόν τον κλάδο αν και το γραφείο μας δραστηριοποιείται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης. Η ενασχόληση μας για αρκετά χρόνια με τον κλάδο υγείας, μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε σε βάθος τα διαθέσιμα προϊόντα της αγοράς, να ακολουθούμε τις εξελίξεις και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας με αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργατών με μεγάλη γνώση στο συγκεκριμένο είδος ασφάλισης.

Η ασφάλιση υγείας για εμάς είναι το οικονομικό σωσίβιο στα απρόοπτα της ζωής. Η υγεία αυτών που αγαπάμε είναι το σημαντικότερο αγαθό αλλά και η δική μας υγεία είναι η μεγαλύτερη «ευθύνη» που έχουμε, απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας αποτελεί μια επένδυση στον ίδιο μας το εαυτό.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει μια ιδιωτική ασφάλιση, ίσως είναι, ότι μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές μας ανάγκες. Έτσι, αποφεύγουμε να πληρώνουμε για παροχές που δεν μας αφορούν και που ποτέ δε θα χρησιμοποιήσουμε.

Πλέον τα προγράμματα έχουν μετεξελιχθεί σε οικοσυστήματα υγείας που προσαρμόζονται στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Τα σύγχρονα προγράμματα υγείας σε βάζουν στο επίκεντρο της φροντίδας με μία πληθώρα επιλογών, έτσι ώστε ο καθένας να διαλέξει αυτές που του ταιριάζουν.

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και μέσα από μια σύγχρονη μέθοδο ανάλυσης αναγκών καταφέρνουμε να προσφέρουμε λύσεις προσαρμοσμένες στον κάθε μας πελάτη ξεχωριστά.

5. Πόσο σημαντικές είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις με τους συνεργάτες σας;

Σ’ αυτό το σημείο θίγετε ένα θέμα πολύ σημαντικό, προσωπικά.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι γεγονός πως διαδραματίζουν ένα σπουδαίο ρόλο στη δημιουργία και στη διατήρηση ενός καλού κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της ομάδας μας. Καλές διαπροσωπικές σχέσεις συνήθως σημαίνει ανάπτυξη κι αλληλεγγύη, γεγονός που ενισχύει την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Μέλημα του γραφείου μας είναι ο συνεργάτης να είναι στο επίκεντρο.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες. Οι συνεργάτες μου για εμένα προσωπικά είναι οικογένεια και βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους, και στα καλά και στα άσχημα. Μαζί προχωράμε, μαζί εξελισσόμαστε και μαζί κερδίζουμε.

Αν είσαι μόνος, μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα αλλά για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα πέρα από την προσήλωση στο στόχο σου χρειάζεται να έχεις και μια καλή ομάδα με άριστη συνεργασία.

Ο συνεργάτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και να αναγνωρίζεται η κάθε του προσπάθεια. Δεν μπορεί να τον κρατάς πέρα της θέλησης του με τα ψιλά γράμματα μιας σύμβασης. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, υπάρχει ειδικός όρος στις συμβάσεις του γραφείου μας, ο οποίος προβλέπει ότι σε περίπτωση που ο συνεργάτης επιθυμεί τη διακοπή της συνεργασίας μας για οποιοδήποτε λόγο κι εφόσον δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, δεσμευόμαστε να μεταφέρουμε την όποια παραγωγή του εκεί που θα μας υποδείξει.

Οι σχέσεις χτίζονται με εμπιστοσύνη και μόνο τότε μπορείς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6. Πιστεύετε πως οι διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης προϊόντων ασφάλισης και το Bancassurance αποτελούν απειλή για το μέλλον του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Χαίρομαι που το ρωτάτε και θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Η ασφάλιση σήμερα στην Ελλάδα προσφέρεται μέσω τριών βασικών καναλιών . Του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, direct (μέσω εταιρειών ασφάλισης αλλά και διαδικτυακών μηχανών) και τέλος μέσω των τραπεζών . Πιστεύω ότι όλα τα κανάλια είναι απαραίτητα και χρήσιμα και το καθένα έχει το μερίδιο αγοράς που του αναλογεί.

Όλα τα παραπάνω βασικά ισχύουν, εφόσον υπάρχουν διαφανείς και ξεκάθαροι κανόνες για όλους.

Στο σημείο αυτό, είμαστε πίσω σαν χώρα κι εδώ η εποπτική αρχή έχει πολλά ακόμη να κάνει. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.

Πρέπει να τονίσω όμως, ότι ο ρόλος του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι ο πιο σημαντικός.

Πιστεύω ακράδαντα κι αυτό δείχνουν και τα στοιχεία σε όλες τις χώρες, ότι ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, αρκεί να έχει συνεχή εκπαίδευση και να είναι εναρμονισμένος με τις σύγχρονες ανάγκες του επαγγέλματος μας.

Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση, τα κίνητρα του κράτους αλλά και τη σταδιακή υποχρέωση της ασφάλισης σε διάφορους κλάδους προμηνύουν ένα μέλλον λαμπρό για τον κλάδο μας και είναι στο χέρι του καθενός ξεχωριστά να αρπάξει την ευκαιρία και να την αξιοποιήσει σωστά, βάζοντας τις ανάγκες του πελάτη πάνω απ’ όλα.

7. Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι για την επόμενη διετία;

Το τελευταίο διάστημα επενδύσαμε στη μετεγκατάσταση των γραφείων μας, τη ριζική ανακαίνισή τους καθώς και στην τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Βασικός στόχος για την επόμενη διετία είναι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες του γραφείου μας.

Εστιάζουμε σε νέους συνεργάτες και να πετύχουμε τουλάχιστον διπλάσια νέα παραγωγή κυρίως στον κλάδο Υγείας, πυρός κι αστικής ευθύνης.

Έχοντας πλέον τις υποδομές αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο και να επιτύχουμε ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Με εμπιστοσύνη, σεβασμό, ποιοτική δουλειά και καθαρές κουβέντες καλούμε όσους συναδέλφους επιθυμούν να έρθουν να συνεργαστούν μαζί μας!

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ανάλυσέ το, νοσηλεία, δημόσιο νοσοκομείο

Δείτε ξανά το “Ανάλυσέ το!” (video): Περιστατικό σε Δημόσιο Νοσοκομείο – Τι πληρώνει ο ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ;

Δείτε ξανά το επεισόδιο της Δευτέρας της εκπομπής «Ανάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers! Στην εκπομπή

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»