Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024

Γιατί ασφάλιση κατοικιδίων στην Ελλάδα σημαίνει Hoolie!

Δημοσίευση: 14/09/2022

Στην Ελλάδα η ασφάλιση κατοικιδίων είναι ταυτισμένη με το όνομα της Hoolie Foundation

Η Hoolie Foundation είναι μια μεσιτική εταιρεία με εξειδίκευση στην ασφάλιση κατοικιδίων, μια νέα τάση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η οποία αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό τα τελευταία χρόνια.

Ο CEO της Hoolie Foundation κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη για τις δραστηριότητες της εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι, σύμφωνα με μελέτες, η ασφάλιση κατοικιδίων στην Ευρώπη μέχρι το 2030 θα αγγίξει σε τζίρο τα 17 δισεκ. ευρώ.

«Κύριος σκοπός της Hoolie είναι η εκπροσώπηση ασφαλιστικών εταιρειών με εξειδίκευση στην ασφάλιση κατοικιδίων. Θεωρούμε ότι είναι ένα κομμάτι που λείπει από την ελληνική αγορά και έχει ακόμη πολύ δρόμο.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

«Η ασφάλιση κατοικιδίων αποτελεί ένα νέο προϊόν που προσφέρει ένα ακόμη πάτημα στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, για να χτυπήσουν το λεγόμενο cross selling μέσα σε οικογένειες.»

«Είναι ένας κλάδος που σε όλη την Ευρώπη γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν ότι μέχρι το 2030 ο τζίρος από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικιδίων θα φτάσει τα 17 δισεκ. ευρώ.»

Γιατί ασφάλιση κατοικιδίων στην Ελλάδα σημαίνει Hoolie!

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Φωτόπουλος, δεδομένου ότι η ασφάλιση κατοικιδίων στην χώρα μας είναι ένα δειλό βήμα τα κεφάλαια κυμαίνονται έως 3.000 ευρώ. Ωστόσο, ο CEO της Hoolie προβλέπει ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ.

Εκτός όμως από τα εξειδικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα κατοικιδίων η Hoolie Foundation προσφέρει άλλη μια υπηρεσία προς τους γονείς των κατοικιδίων, έχοντας δημιουργήσει μια εφαρμογή, η οποία με μόνο μια φωτογραφία του κατοικιδίου πιστοποιεί την κυρίαρχη φυλή του, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Η εφαρμογή Dog ID είναι η πλέον αξιόπιστη, καθώς συλλέγει δεδομένα και πληροφορίες από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI), αναγνωρίζοντας περισσότερες από 400 ράτσες σκύλων με το πάτημα ενός κουμπιού! Όπως δηλώνει ο κ. Φωτόπουλος:

«Υπάρχει μια εταιρεία στην Φιλανδία που μαζί με μία γερμανική start up έχουν αναπτύξει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μέσα από μια φωτογραφία διακρίνει και με πιστότητα 98% σου δείχνει την κυρίαρχη φυλή του σκύλου σου. Επειδή όμως τα πιο πολλά σκυλιά στην Ελλάδα είναι ημίαιμα καταφέραμε και ήρθαμε σε επαφή με την εταιρεία, μας έδωσαν την εφαρμογή και εμείς την τελειοποιήσαμε με βάση τα ελληνικά δεδομένα. Πλέον, μπορούμε με μια φωτογραφία να βρούμε την κυρίαρχη φυλή του κατοικιδίου και ταυτόχρονα μπαίνοντας στην βιβλιοθήκη της Hoolie αναλύουμε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αγαπημένου μας κατοικιδίου.»

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Hoolie έχει ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο «Βοηθήστε ένα κακοποιημένο κατοικίδιο», μέσω της οποίας επιστρέφει μέρος των κερδών σε φιλοζωικές οργανώσεις/εταιρείες/σωματεία, μέσω της κάλυψης «Farewell». Στην άτυχη περίπτωση που ο τετράποδος φίλος σας φύγει από τη ζωή, μέσω της κάλυψης αποχαιρετισμού η Hoolie δωρίζει το ποσό των 200€ σε μια φιλοζωική οργάνωση της επιλογής σας, στηρίζοντας έτσι ένα κακοποιημένο ζωάκι! Όπως αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος:

«Όταν ένα κατοικίδιο φεύγει εμείς παρέχουμε στον ιδιοκτήτη του την αποζημίωση του θανάτου του. Παρόλα αυτά όμως δεν σταματάμε εκεί. Όταν το κατοικίδιο φύγει από τη ζωή προσφέρουμε 200 ευρώ στον ιδιοκτήτη για να μας υποδείξει που επιθυμεί να δωρίσουμε τα χρήματα αυτά, σε κάποιο κακοποιημένο ζώο ή σε κάποια φιλοζωική οργάνωση, στο όνομα πάντα του αγαπημένου του κατοικιδίου.»

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»