Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Γιάννης Καντώρος για Anytime Cyprus: «Tου χρόνου θα είμαστε σε θέση να πάμε στο Break Even Point»

Δημοσίευση: 25/10/2022

Την εκτίμηση ότι το 2023 η Anytime Cyprus θα είναι σε θέση να πάει στο Break Even Point, δηλαδή το σημείο όπου τα έσοδα της εταιρείας θα είναι ίσα με τα έξοδα της από την ημέρα που ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην Κύπρο, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican κατά την ομιλία τους στην παρουσίαση των Δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Anytime Cyprus την περασμένη Τετάρτη στην Λεβέντειο Πινακοθήκη στην Λευκωσία.

Ξεκινώντας με μία αναφορά στο ευρύτερο οικονομικό πεδίο που διαμόρφωσε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο κ. Καντώρος θέλησε να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την Interamerican τονίζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican ανάφερε ότι η Anytime ξεκίνησε στην Κύπρο το 2017 με μία πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων, και με πολύ μεράκι, πάθος και ενέργεια κατάφερε σήμερα να έχει μία παρουσία που ξεπέρασε τα 40,000 συμβόλαια στους κλάδους αυτοκινήτων κυρίως αλλά και πυρός πιο πρόσφατα.

Όπως ανάφερε ο κ. Καντώρος «Το πιο σημαντικό για εμάς, πέραν από τους αριθμούς που δείχνουν την ανάπτυξη της εταιρείας, είναι το γεγονός ότι έχουμε πολύ ικανοποιημένους πελάτες» γεγονός που καταδεικνύεται όπως είπε από τις μετρήσεις του δείκτη ικανοποίησης αλλά και το Net Promoter Score που κάνει η εταιρεία, με τον δεύτερο δείκτη να είναι αρκετά υψηλός και να κατατάσσει την εταιρεία σε πολύ υψηλή θέση ευρωπαϊκά. Το Net Promoter Score, δηλαδή το πόσο είναι πιθανό οι υφιστάμενοι πελάτες να συστήσουν την εταιρεία σε άλλους, είναι, όπως αναφέρθηκε, για την Anytime Cyprus πάνω από 60%.

Ακολούθως ο κ. Καντώρος, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την μέχρι τώρα πορεία της εταιρείας στην Κύπρο, εμπορικά αλλά και στο θέμα της κερδοφορίας που όπως είπε είναι πάρα πολύ σημαντικό για το θέμα της βιωσιμότητας, αφού για να μπορεί κάποιος να επενδύει και να βελτιώνει τις υπηρεσίες του προφανώς θα πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη κερδοφορία.

Ο κ. Καντώρος εκτίμησε ότι το 2023 η εταιρεία θα είναι σε θέση να φτάσει στο Break Even Point, περίπου δηλαδή 6-7 χρόνια μετά την αρχική παρουσία της στη χώρα, που όπως είπε είναι ένα πολύ καλό milestone για την ανάπτυξη της. Πρόσθεσε επίσης ότι τα σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση και σε άλλους κλάδους ασφάλισης αλλά και πέραν από τις εργασίες retail να επεκταθεί και σε μεγαλύτερους κινδύνους γιατί θεωρεί όπως είπε ότι μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα έξυπνες και αποδοτικές λύσεις στην Κυπριακή αγορά, και στον κόσμο των επιχειρήσεων αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της μητρικής εταιρείας.

Αναφερόμενος στην Achmea, την μητρική εταιρεία της Interamerican, υπενθύμισε ότι πρόκειται για  ένα πολύ μεγάλο όμιλο, με ετήσιο τζίρο 20 δισεκατομμύρια ευρώ και περίπου 6-7 εκατομμύρια πελάτες ενώ είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ολλανδία και έχει παρουσία και σε αρκετές άλλες χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Όπως είπε η εταιρεία παίρνει τεχνογνωσία από την μητρική εταιρεία, κυρίως σε θέματα ψηφιόποιήσης και έξυπνων εφαρμογών αφού σκοπός είναι να προσφέρουν περισσότερη αξία στους πελάτες τους. Κλείνοντας τόνισε ότι  «το μεγάλο θέμα για όλη την ασφαλιστική αγορά είναι με πιο τρόπο μπορεί να κάνει το προϊόν πιο προσιτό, πιο ελκυστικό και πιο οικονομικό» με το τελευταίο να αναμένεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες και χρόνια που έρχονται. «Άρα το πως κάποιος θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, αλλά σε τιμές που είναι affordable νομίζω είναι ένα θέμα που θα κρίνει την επιτυχία όλων των εταιρειών και σίγουρα τη δική μας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε ο κ. Καντώρος.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»