Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γερμανία: Το 2021 το πιο δαπανηρό έτος φυσικών καταστροφών!

Δημοσίευση: 04/01/2022

Η Γερμανική Ένωση Ασφαλίσεων (GDV) προειδοποίησε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα γεγονότα φυσικών καταστροφών στη χώρα το 2021 στοίχισαν στους ασφαλιστές και τους αντασφαλιστές το ποσό ρεκόρ των 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων απωλειών για το έτος είναι αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών του Ιουλίου και της χαλαζόπτωσης στις αρχές του καλοκαιριού.

Η Γερμανική Ένωση Ασφαλίσεων εκτιμά ότι περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ οφείλονται σε ζημιές σε κτίρια κατοικιών, σε περιεχόμενα κατοικιών και επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα πλημμυρών και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των ασφαλισμένων ζημιών οφείλονται σε ζημιές από καταιγίδες και χαλάζι ενώ τα υπόλοιπα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σχετίζονται με ζημιές σε μηχανοκίνητα οχήματα λόγο των φυσικών φαινομένων.

Ο Jörg Asmussen, Γενικός Διευθυντής της ένωσης, σχολίασε: «Με ασφαλισμένες ζημιές σε κτήρια, περιεχόμενα, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα περίπου 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2021 θα είναι το πιο ακριβό έτος φυσικών καταστροφών από τότε που ξεκίνησαν τα στατιστικά στοιχεία στις αρχές της δεκαετίας του 1970».

Συνολικά, οι πλημμύρες του Ιουλίου στη Γερμανία αναμένεται να οδηγήσουν σε ασφαλισμένες ζημίες ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, περίπου 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ αποδίδονται σε κτίρια κατοικιών, οικιακά αντικείμενα και επιχειρήσεις και περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ σε ζημιές σε μηχανοκίνητα οχήματα.

“Έχουμε ήδη καταβάλει πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ στους πελάτες μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα”, σημειώνει ο Asmussen.

Τον Ιούνιο, μια σειρά καταιγίδων προκάλεσαν ασφαλισμένες ζημίες ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ένωση αναφέρει ότι πρόκειται κυρίως για μηχανοκίνητα οχήματα που επλήγησαν από σοβαρές ζημιές από χαλάζι με απώλειες περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Γερμανική Ένωση Ασφαλίσεων σημειώνει ότι το σύνολο των 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι υψηλότερο από τις συνολικές απώλειες που παρατηρήθηκαν στη χώρα το 2002, έτος κατά το οποίο σημειώθηκαν σοβαρές πλημμύρες τον Αύγουστο και αρκετές καταστροφικές καταιγίδες.

Πηγή: cyprusinsurancenews.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

άρειος πάγος Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πλαστό Προσωρινό Σήμα Ασφαλιστικής Κάλυψης και Βεβαίωση Ασφάλισης – Δεκτή η Αίτηση Αναψηλάφησης Ασφαλιστικής Εταιρείας

(Δημοσιεύεται στην ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Τεύχος Ιανουάριος 2024) Με την προσβαλλόμενη απόφαση του Εφετείου έγινε δεκτή η αίτηση αναψηλάφησης της

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»