Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Geneva Association: η οικονομική ευημερία ως εργαλείο επανεκκίνησης της ασφάλισης ζωής

Δημοσίευση: 27/06/2022

Του Δρ. Γιώργου Κασάπη, Ασφαλιστικός Πράκτορας,

H Geneva Association έδωσε πρόσφατα (Mάïος 2022) στη δημοσιότητα την έκθεσή της Financial Wellbeing: Is it the key to reinventing life insurance?, η οποία αναδεικνύει την οικονομική ευημερία (financial wellbeing) ως το πυρήνα ενός «ασφαλιστικού οικοσυστήματος» που υπερβαίνει το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο και μπορεί να αποτελέσει το μοχλό επανεκκίνησης της ασφάλισης ζωής.

Μια σειρά από μεταβλητές αναδιαμορφώνουν τους οικονομικούς κινδύνους, ιδιαίτερα στον τομέα της συνταξιοδότησης. Η αύξηση των δαπανών για την υγεία, η γήρανση του πληθυσμού, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τα χαμηλά επιτόκια συμβάλλουν στη συνταξιοδοτική ανασφάλεια σε όλο τον κόσμο. Η μακροπρόθεσμη αποταμίευση θα είναι ολοένα και πιο σημαντική τις επόμενες δεκαετίες, ωστόσο η ζήτηση για προϊόντα ασφάλισης ζωής αποταμιευτικού χαρακτήρα μειώνεται.

Αυτή η έκθεση, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Γήρανσης (Gobal Ageing Institute/GAI), περιγράφει πώς οι ασφαλιστές ζωής μπορούν να προωθήσουν την οικονομική ευημερία υπερβαίνοντας το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συσσωρεύσουν επαρκείς αποταμιεύσεις, να διατηρήσουν υγιεινό τρόπο ζωής και να διαχειριστούν τους κινδύνους που (θα) είναι συνυφασμένοι με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Προκειμένου να υποβοηθηθεί η κατανόηση της σύνθετης προβληματικής του συγκεκριμένου θέματος, η Geneva Association διεξήγαγε ένα άκρως ενδιαφέρον webinar, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε και επεξηγήθηκε το σύνολο των σχετικών με το θέμα παραμέτρων που έχουν εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά.

Πηγή: Geneva Association, Financial Wellbeing: Is it the key to reinventing life insurance?

Δείτε τη σύνοψη της έκθεσης: https://www.genevaassociation.org/sites/default/files/research-topics-document-type/pdf_public/summary_financial_wellbeing_web.pdf

Δείτε την έκθεση: https://www.genevaassociation.org/financial-wellbeing-report

Δείτε το webinar: https://youtu.be/4Aatp1swDRk

Δείτε το υλικό παρουσίασης: https://bit.ly/GA-FW-slides

Πηγή: giorgoskassapis.wordpress.com

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Αυτή την Τρίτη στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ Live: Οι θέσεις της παράταξης “Δημιουργία #Κοινότητα_Πολιτών” για τα ζητήματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” αυτή την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»