Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Generali: Η Βενετία παγκόσμια πρωτεύουσα βιώσιμης ανάπτυξης

Δημοσίευση: 28/07/2021
generali, China Insurance

Στην τελευταία σύνοδο κορυφής G20 για το κλίμα που φιλοξενήθηκε αρχές Ιουλίου στη Βενετία, ο κ. Philippe Donnet παρουσίασε τη δέσμευση του ασφαλιστικού κλάδου να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια παγκόσμια οικονομία μηδενικών εκπομπών μηδενικών εκπομπών ως πρεσβευτής της Συμμαχίας Μηδενικού Ισοζυγίου Άνθρακα των Ηνωμένων, Εθνών- Net-Zero Asset Owner Alliance.

Ο Όμιλος Generali είναι ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας, βασικός στόχος της οποίας είναι η μετάβαση σε χαρτοφυλάκια μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα έως το 2050. Οχτώ από τους παγκόσμιους ηγέτες τον χώρο της ασφάλισης – ΑΧΑ, Generali, Allianz, Aviva, Munich Re, SCOR, Swiss Re και Zurich Insurance Group — έχουν δεσμευθεί να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης σε μια παγκόσμια οικονομία μηδενικών εκπομπών.

Ο CEO Philippe Donnet τόνισε κατά την ομιλία του: “… Η σύμπραξη με τα Ηνωμένα Έθνη  μας επιτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δυνάμεις που συμμερίζονται αυτόν τον κοινό στόχο για την επίτευξη ενός σημαντικού και πιο μακροχρόνιου αποτελέσματος. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Είμαι υπερήφανος που παρουσιάζω αυτήν την πρωτοβουλία εξ ονόματος της Συμμαχίας στην πόλη της Βενετίας ενώπιον ηγετών από τις σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου. Η Generali έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Βενετία και φέτος, στην 190ή επέτειό μας, θα ξανανοίξουμε το ιστορικό κτήριο Procuratie Vecchie στην πλατεία του Αγίου Μάρκου το οποίο και θα αποτελεί την έδρα του παγκόσμιου δικτύου πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας Human Safety Net. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε την πόλη και τους ανθρώπους της στην κοινή μας φιλοδοξία να αποτελέσει η Βενετία παγκόσμια πρωτεύουσα της βιώσιμης ανάπτυξης.”

Η Generali γιορτάζει φέτος 190 χρόνια ιστορίας με μια σειρά πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Procuratie Vecchie στη Βενετία, υπό την επίβλεψη του παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα David Chipperfield. Το ιστορικό κτήριο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά εδώ και 500 χρόνια. Το ιστορικό ορόσημο θα γίνει ο παγκόσμιος κόμβος του Ιδρύματος Human Safety Net και θα είναι ένας νέος, ζωντανός χώρος για τη φιλοξενία τακτικών δημόσιων εκθέσεων, εκδηλώσεων και συζητήσεων σχετικά με πιεστικές κοινωνικές και δημογραφικές προκλήσεις από τη φτώχεια έως τη μετανάστευση. Μαζί με τις αρχές της Βενετίας και με την υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης, η Generali δεσμεύεται να υποστηρίξει τη φιλοδοξία της πόλης να γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα της βιωσιμότητας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι η Generali συμπεριλήφθηκε το 2020 για 3η συνεχή χρονιά στο δείκτη  Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) και για 2η φορά στο δείκτη Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI Europe). Πρόσφατα, ως αναγνώριση του έργου της η Lucia Silva, Επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου έλαβε, τιμητική διάκριση στην κατηγορία “βιώσιμη ανάπτυξη” στα βραβεία “Geneva Association’s Women in Insurance”, στόχος των οποίων είναι η αναγνώριση των γυναικών στον κλάδο της ασφάλισης, το έργο των οποίων συμβάλλει στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»