Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Τι ζητά η Gen Z από την ασφάλιση & πως να τους προσεγγίσετε

Gen Z

Η Gen Z είναι η πιο τεχνολογικά εξοικειωμένη γενιά στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Τα άτομα της γενιάς αυτής ορίζονται ως «ψηφιακά ιθαγενείς» αφού έχουν μεγαλώσει με τα smartphones, τα tablet και τα κοινωνικά δίκτυα.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι η εξοικείωση αυτής της γενιάς με το διαδίκτυο και την τεχνολογία, μεταφέρεται στις τάσεις των νέων αυτών για αγορές αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν για την ασφάλιση τους.

Ως εκ τούτου έχουν διαφορετικά κίνητρα και προσδοκίες από τις προηγούμενες γενιές όταν πρόκειται για την ασφάλιση, ενώ ένας σημαντικός παράγοντας που ξεχωρίζει από τις έρευνες αυτές είναι ότι η Gen Z θέλει να έχει επιλογές και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό η ασφαλιστική βιομηχανία στο σύνολο της να το αντιληφθεί και να καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της γενιάς αυτής.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που θέλουν, λοιπόν, να κερδίσουν τη Gen Ζ πρέπει να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ατόμων αυτών και να προσαρμόσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους καταλλήλως. Η τεχνολογία αποτελεί την καλύτερη μέθοδο σήμερα να το κάνουν και να καταφέρουν να ξεχωρίσουν στα μάτια των νέων ανθρώπων.

Πως θα γίνει αυτό;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλιστές να κερδίσουν τη Gen Ζ. Για παράδειγμα, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

Να κάνει την αγορά ασφάλισης πιο εύκολη και προσιτή: Οι ασφαλιστές μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακές πλατφόρμες που επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν ασφάλιση online, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν ένα κατάστημα. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία για τους πελάτες και να τους εξοικονομήσει χρόνο.

Η online ασφάλιση σήμερα δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών αλλά βλέπουμε ήδη και επιχειρήσεις στη διαμεσολάβηση να εφαρμόζουν τέτοιες λύσεις.

Να προσφέρει πιο εξατομικευμένες λύσεις ασφάλισης: Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τις ανάγκες των πελατών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ασφαλιστές να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πιο προσιτές για τη γενιά αυτή.

Να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών: Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πολυκαναλικών (omnichannel) τρόπων εξυπηρέτησης που θα επιτρέψουν στις εταιρείες να προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση μέσω όποιου μέσου θέλει ο πελάτης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και να τους κάνει να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι με την ασφαλιστική εταιρεία.

Οι επιλογές που δίνει η τεχνολογία για προσέγγιση της Gen Ζ δεν σταματάνε εδώ αφού ασφαλιστικές εταιρείες και ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία για περισσότερους λόγους. Συγκεκριμένα:

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να δημιουργήσετε μια πιο προσωπική εμπειρία για τους πελάτες. Η Gen Ζ είναι πιο πιθανό να αγοράσει από εταιρείες και επαγγελματίες που κατανοούν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συλλέξετε δεδομένα για τους πελάτες και να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Για παράδειγμα, οι ασφαλιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να προτείνουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρουν τους πελάτες.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να κάνετε την ασφάλιση πιο προσιτή. Η Gen Ζ είναι πιο πιθανό να αγοράσει από εταιρείες που προσφέρουν προσιτές τιμές. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσουν το κόστος της ασφάλισης. Για παράδειγμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες και να μειώσουν τα διοικητικά έξοδα.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να κάνετε την ασφάλιση πιο ελκυστική. Η Gen Ζ είναι πιο πιθανό να αγοράσει από εταιρείες που προσφέρουν ελκυστικές προσφορές και προνόμια. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουν την ασφάλιση πιο ελκυστική. Για παράδειγμα, οι ασφαλιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να προσφέρουν ανταμοιβές για την ασφάλιση, όπως επιστροφή χρημάτων ή δωρεάν προϊόντα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η τεχνολογία είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν σήμερα ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να κερδίσουν τις νέες γενιές. Χωρίς την αξιοποίηση της τεχνολογίας και χρήσης των μέσων που η νέα γενιά έμαθε να επικοινωνεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι καμία εταιρεία και κανένας επαγγελματίας δεν θα καταφέρει να κερδίσει τους νέους ανθρώπους.

Πηγή: cyprusinsurancenews

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”, εκδήλωση

Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ”: Εκδήλωση για την Ημέρα της Ιδιωτική Ασφάλισης σε μαθητές Δημοτικού

Ο Σύλλογος των Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου “ΙΣΧΥΣ” με αφορμή την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, πραγματοποίησε ενημέρωση σε Δημοτικό Σχολείο