Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Η Ford στον αγώνα των ηλεκτρικών οχημάτων: Ο Jim Farley σχεδιάζει το μέλλον, αλλά και οι επενδυτές παραμένουν αμφίβολοι

Δημοσίευση: 25/05/2023
Jim Farley, Ford

Ο Jim Farley, Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Co (FN), αντιμετωπίζει προκλήσεις στο να πείσει τους επενδυτές για την εφικτότητα των μελλοντικών κερδών της εταιρείας από την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2026. Ωστόσο, ήδη έχει αρχίσει να εστιάζει στην τρίτη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Ford, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη της δεκαετίας.

Ο Jim Farley δήλωσε: “Ο τρίτος κύκλος συνδεδεμένων, ψηφιακών προϊόντων θα είναι διαφορετικός. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με την BYD και την Tesla.

Ακόμα κι αν η Fοrd επιτύχει τον στόχο της  να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους προ φόρων από ηλεκτρικά οχήματα (EV) στο 8%, αυτό θα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα τρέχοντα ποσοστά κέρδους της Tesla Inc.

Αυτός είναι ο λόγος που οι επενδυτές και οι αναλυτές που έδωσαν στη Farley καλούς βαθμούς στρατηγικής δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αναβαθμίσουν την αξία των μετοχών της Ford σε ένα νέο επίπεδο. Παρόλα αυτά, οι μετοχές της Ford έχουν αυξηθεί κατά 2,2% στα 11,89 δολάρια αυτή την Τρίτη, αλλά παραμένουν 25% χαμηλότερες από το υψηλό των 52 εβδομάδων που καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Οι παρουσιάσεις της Fοrd έδειξαν ότι η εταιρεία, με πάνω από 120 χρόνια ιστορίας, αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές για το πως θα ανταγωνιστεί τους “μεγάλους” και πού θα εστιάσει τις προσπάθειές της.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»