Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Φέρνοντας το MDRT κοντά στον ασφαλιστικό σύμβουλο του σήμερα

Δημοσίευση: 18/10/2022

Τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επικοινωνίας Μελών του για την Ελλάδα και την περίοδο 2022-2023 ανακοίνωσε το MDRT (Membership Communications Committee – MCC, Million Dollar Round Table, Greece).

Πιο συγκεκριμένα στην ελληνική επιτροπή μετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

 • Νίκος Δαμάλας

2yrs MDRT Member, Company Chair, Εθνική Ασφαλιστική

Ο Νίκος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης & ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου τα τελευταία 11 χρόνια. Είναι Πιστοποιημένος Financial Planner με τους τίτλους Financial Planning SQF 3 & 4 από την EFICERT και βραβευμένος κορυφαίος ασφαλιστικός σύμβουλος ζωής από τη LIMRA INTERNATIONAL.

Η αγάπη του και η προσφορά για τον άνθρωπο τον κάνει κάθε μέρα να θέλει όλο και περισσότερο να βοηθήσει πραγματικά μέσω της συμβουλευτικής του να χτιστεί ένας πιο ασφαλής χρηματοοικονομικά κόσμος.

Το MDRT, αποτελεί για τον Νίκο σημείο αναφοράς όπου η ομαδικότητα & η αμοιβαία προσφορά γνώσεων και ιδεών σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να πάει πολλά επίπεδα παραπάνω τόσο εμάς όσο και τους ίδιους τους πελάτες μας.  Άλλωστε στη ζωή, πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι να κάνουν, αλλά τελικά λίγοι κάνουν αυτό που ξέρουν. Το να ξέρουμε δεν είναι αρκετό. Πρέπει να αναλαμβάνουμε  δράση. Και όπως λέει χαρακτηριστικά, “εμείς στο MDRT το κάνουμε!”.

 • Λουκάς Δαρζέντας

3yrs MDRT member, Local Chair, Independent Brokers-Ανεξάρτητα Δίκτυα 

Ο Λουκάς έχει BSc in Shipping & Transports (London Met. University) και MSc in Marine Policy & Marine insurance (Cardiff University). Επίσης, είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων Financial Planning SQF 3 & 4 από την EFICERT.

Βρίσκεται στον ασφαλιστικό χώρο από το 2013, ενώ από τα πρώτα του βήματα γνώριζε ότι ήθελε να είναι μέλος του MDRT. Ως μέλος, έχει τη δυνατότητα να ανταλλάσσει απόψεις και ιδέες με κορυφαίους συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Έτσι, μπορεί συνεχώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, με αποτέλεσμα να επικοινωνεί και να συμβουλεύει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τους πελάτες του. Τέλος, πιστεύει ότι “με τη χρήση της τεχνολογίας εξελίσσεται η ταχύτητα και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών μας, όπου και αν εκείνοι βρίσκονται”, κάτι που του επιτρέπει να υιοθετεί σύγχρονα εργαλεία δουλειάς και να προσαρμόζεται με ευχέρεια στις τάσεις της εκάστοτε εποχής.

 • Σοφία Ζερβουδάκη

13yrs MDRT Member, Life Member, Country Chair, Ελλάδα

Η Σοφία είναι ασφαλιστικός σύμβουλος εδώ και 22 έτη, καριέρα που ανακάλυψε τυχαία, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες.

Είναι μέλος των HFPA (Hellenic Financial Planners Association), κατέχοντας τις Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις Insurance Intermediary SQF 3 & 4 της EFICERT, κατακτώντας έτσι τον διεθνή τίτλο CFA (Certified Financial Advisor). Έχει συμμετάσχει σε 13 διεθνή συνέδρια του MDRT, ενώ σε 3 από αυτά είχε την τιμή να είναι ομιλήτρια: το 2017, στο Orlando της Florida,  το 2019, στο Miami της Florida & στο Virtual Meeting του 2021. Εδώ και 10 έτη είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του οργανισμού στην Ελλάδα, εκτελώντας χρέη προέδρου της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2020 & ανανεώνοντας φέτος τη θητεία της για 3η χρονιά.

Ως ασφαλιστής και ως μέντορας ασφαλιστών & front line manager για πάνω από 15 έτη, μέσα από το MDRT έχει διαμορφώσει μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής που λέει “Για να είσαι ένας σωστός, αποτελεσματικός, ικανός, χαρούμενος άνθρωπος θα πρέπει να επενδύσεις σε τρία επίπεδα: σε σένα ως άτομο, την επαγγελματική σου ζωή και την κοινωνία στην οποία ανήκεις.

Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο συμμετέχει μεταξύ άλλων ως μέντορας στη δράση των 100mentors με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών παγκοσμίως για να μη διστάσουν να γίνουν οι αρχιτέκτονες του δικού τους μέλλοντος.

Από το 2022 συνδέεται και με το MDRT Global Services, καθώς ως ηγέτης της δικής της ομάδας εδώ και 8 έτη, αξιοποιεί το know-how του οργανισμού για να ενδυναμώνει τους ανθρώπους της δίνοντάς τους την καθοδήγηση, ενημέρωση, εκπαίδευση, παρακίνηση και όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται ώστε καθημερινά να γιορτάζουν τις νίκες τους και να διαχειρίζονται τις ήττες τους, μένοντας πάντα πιστοί στην απόφαση που πήραν επιλέγοντας την καριέρα του ασφαλιστικού συμβούλου.

Με ομιλίες, παρουσίες, διακρίσεις & αναγνώριση σε πολλά μέρη του κόσμου μέσα σε δύο δεκαετίες, το πιο βαθύ πιστεύω της είναι ότι “επιλέξαμε ένα επάγγελμα μέσα από το οποίο αλλάζουμε ζωές”.

 • Άννα Νιολάκη

2yrs MDRT Member, Local Chair, Αττική

H Άννα έχει σπουδάσει Marketing-Διαφήμιση στο ΑΤΕΙ Αθηνών, Life&Business Coaching και ασκεί το επάγγελμα του συμβούλου 8 χρόνια.

Τα 2 τελευταία έτη είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του οργανισμού στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε 2 διεθνή συνέδρια του MDRT με τελευταίο αυτό της Βοστώνης.

Το κλειδί της επιτυχίας της βρίσκεται στην ενσυναίσθηση, στο “Να μπορείς να δεις και να νιώσεις με τα μάτια του άλλου”. Αυτό που την ενθουσίασε στο MDRT είναι ότι το να γίνει κάποιος εξαιρετικός σε αυτό που κάνει, ξεκινάει μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό και ενισχύεται μέσα από τη συνεχή εξέλιξη, κάτι το οποίο πρεσβεύουν τα μέλη του οργανισμού. Μέσα από το MDRT και όντας ασφαλιστική σύμβουλος δεύτερης γενιάς επιθυμεί να παρακινήσει τους συναδέλφους της να γίνουν πετυχημένοι άνθρωποι και επαγγελματίες!

 • Ιωάννης Παναγόπουλος

6yrs MDRT Member, Top of the Table, Area Chair, Νότια Ελλάδα

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1965 και παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Γωγώ, το 1992 με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ξεκίνησε την εργασία του στον τομέα των πωλήσεων το 1985, μεταβαίνοντας στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό χώρο, ως Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος το 1993.

Είναι απόφοιτος του LUTCF (Life Underwriting Training Council – Fellow), με σκοπό την εξειδικευμένη παροχή ασφαλιστικών συμβουλών σε Φυσικά και Νομικά πρόσωπα και έχει BA από το Middlesex University στον τομέα Financial Planning – Insurance and Investments. Ιδρυτής της Chrismos IKE (www.chrismos-ike.gr), κατέχει τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις SQF 3 και SQF 4 της EFICERT, κατακτώντας  έτσι τον διεθνή τίτλο CFA (Certified Financial Advisor).

Είναι μέλος της HFPA, του ΠΣΑΣ και του MDRT, με 3 Court of the Table (COT) και 2 Top of the Table (TOT) διακρίσεις στα 6 έτη που είναι μέλος του οργανισμού, αποδεικνύει εμπράκτως ότι Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!”  και γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχει στην επιτροπή επικοινωνίας 4 έτη.

 • Θωμάς Πουρλίδας

2yrs MDRT Member, Local Chair, Θεσσαλονίκη

Ο Θωμάς είναι ασφαλιστικός πράκτορας από το 2005, κατέχοντας τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις Financial Planning SQF 3 & 4 από την EFICERT και Diploma in Sales Management (University of Piraeus-EIAS).

Είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών Ζωής, της HFPA (Hellenic Financial Planners Association), ενώ επί σειρά ετών ανήκει στην Ακαδημία Εκπαίδευσης, έχοντας συμμετάσχει ως ομιλητής σε τοπικά & διεθνή συνέδρια.

Κατ’ εκείνον, το σημαντικό είναι να είσαι “Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου κάθε ημέρα. Αυτό που κάνεις καθημερινά καθορίζει αυτό που θα σου συμβεί στο μέλλον”, καθώς πιστεύει πως η αριστεία είναι αποτέλεσμα μικρών καθημερινών βελτιώσεων σε βάθος χρόνου.

Για τον Θωμά, το MDRT είναι ένας οδηγός επιτυχίας, που μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι και να σου δώσει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία της ζωής σου, χτίζοντας σε γερά θεμέλια και αξίες, κάτι που επιβεβαίωσε δια ζώσης στα 2 Annual Meetings στο Orlando (2017) & στη Βοστώνη (2022).

Στον ελεύθερο του χρόνο, ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Μεταξύ άλλων, έχει την καλύτερη ελληνική επίδοση σε ορεινό αγώνα 350km στις Άλπεις (2022) και το 2021 ολοκλήρωσε στον Όλυμπο διαδρομή 350km σε 127 ώρες. Έχει αγωνιστεί στους πιο απαιτητικούς ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων άνω των 100km στην Ελλάδα, καθώς και σε Αμερική, Ωκεανία, Ασία & Ευρώπη με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ.

 • Νίκος Στυλιανός

1yr MDRT Member, Local Chair, Κρήτη  

Ο Νίκος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει μεταπτυχιακά στην Ελεγκτική (Πανεπιστήμιο Πειραιά ) & στο Τουριστικό Management (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), ενώ έχει εκπαιδευτεί στο  life & motivation coaching.

Ασκεί το επάγγελμα του συμβούλου 8 έτη, συμμετέχοντας το 2022 στο MDRT Annual Meeting στη Βοστώνη,  χρονιά που έγινε για πρώτη φορά μέλος του οργανισμού.

Η κοσμοθεωρία του είναι η εξής: “Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται μέσα μας. Εμείς είμαστε η πηγή  που επηρεάζει θετικά τους γύρω μας. Πρέπει να πουλάμε ακριβά τον εαυτό μας.. Πρώτα θα “μας σεβαστούμε”  και μετά θα μας σεβαστούν οι άλλοι”.

Αυτό που τον ενθουσίασε στο MDRT είναι η δοτικότητα των μελών και το πόσο πολύ θέλουν να συνεισφέρουν στην εξέλιξη όλων.

Μέσα από το MDRT επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τον οργανισμό (αρχικά ως aspirant & στη συνέχεια ως μέλος) , ώστε να μεγαλώσει και άλλο με την είσοδο νέων επαγγελματιών που διψούν να αναπτυχθούν & είναι ταυτόχρονα πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς.

 • Γιάννης Τσαλπαράς

2yrs MDRT Member, Company Chair, NN Hellas 2

Ο Γιάννης δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά από το 2014 και κάθε μέρα, αισθάνεται πως ξεκίνησε χθες. Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο του ΜDRT στη Βοστώνη, μία μοναδική σίγουρα εμπειρία.

Η έναρξη της ημέρας, τον βρίσκει να σκέφτεται τι μπορεί να κάνει, ώστε να γίνει καλύτερος επαγγελματίας και άνθρωπος. Το καθημερινό restart τον βοηθάει να αντιμετωπίζει την ημέρα με αισιοδοξία και διάθεση να δημιουργήσει νέα πράγματα, που θα τον φέρουν ένα βήμα πιο μπροστά. Σημαντικό ρόλο στα καθημερινά του κίνητρα, είναι η οικογένειά του και οι άνθρωποι που του έχουν εμπιστευτεί την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών.

Η δουλειά του είναι ξεκάθαρα το πάθος του και φροντίζει να το νιώθουν εκείνοι με τους οποίους συνεργάζεται.

Στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να διαβάζει βιβλία, να δοκιμάζει κρασιά από όλο τον κόσμο και να ταξιδεύει.

 • Κατερίνα Χαραλαμπίδου

4yrs MDRT Member, Area Chair, Βόρεια Ελλάδα

Η Κατερίνα έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και έχει την άδεια του ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997. Δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια & CEO/Partner στη wedo.insure πιστεύει ότι “το να νοιάζεσαι πραγματικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο”.

Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερoυς τους: • Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020) • Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019) • Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019) • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017), ενώ

έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο MDRT Virtual Day Athens το 2021.

Στο MDRT βρήκε τους συνοδοιπόρους με τους οποίους μοιράζεται την ίδια αποστολή: να διαχειρίζονται τις ανησυχίες των πελατών τους και να προστατεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρά τους.

Η επιτροπή σημειώνει ότι “φέτος φιλοδοξούμε εμείς οι 55 MDRT επαγγελματίες να νιώσουμε περισσότερο από ποτέ τι σημαίνει να ανήκουμε σε αυτή την ομάδα. Με δράσεις επικεντρωμένες στα μέλη μας & ανοιχτές κατόπιν σύστασης σε ανθρώπους που μπορούν ή λαχταρούν να γίνουν μέλη, θέλουμε να επενδύσουμε στο να είμαστε καλύτεροι επαγγελματίες,  ισορροπημένα άτομα & τροφοδοτικοί άνθρωποι για τους γύρω μας. Με έναυσμα την επερχόμενη MDRT Gives Day, στις 26 Οκτωβρίου, αποκορύφωμα την Athens MDRT Day μέσα στον Φεβρουάριο και λήξη την 31η Αυγούστου, η επιτροπή στοχεύει στο να βρει απλούς, διασκεδαστικούς & επίκαιρους τρόπους ώστε κάθε μέλος να έχει βήμα & την ευκαιρία να μοιραστεί αυτά που το παρακινούν & το εμπνέουν, να γιορτάσει τις νίκες του & να ξορκίσει τις ήττες του. Άλλωστε όπως λέει και ο TOT Eszylfie Taylor, No one gets you like your peers” – Κανείς δε σε νιώθει όπως οι όμοιοί σου .

MDRT Greek MCC, 2022-2023

 • Σοφία Ζερβουδάκη, Country Chair, Ελλάδα: sofiazervoudaki@gmail.com
 • Ιωάννης Παναγόπουλος, Area Chair, Νότια Ελλάδα: chrismos.ike@gmail.com
 • Κατερίνα Χαραλαμπίδου, Area Chair, Βόρεια Ελλάδα: katerina@wedo.insure
 • Λουκάς Δαρζέντας, Local Chair, Independent Brokers-Ανεξάρτητα Δίκτυα: darzentas@gmail.com
 • Άννα Νιολάκη, Local Chair, Αττική: niolaki.advisor@gmail.com
 • Θωμάς Πουρλίδας, Local Chair, Θεσσαλονίκη: pourlidas3@gmail.com
 • Νίκος Στυλιανός, Local Chair, Κρήτη: nik.stilianos@gmail.com
 • Νίκος Δαμάλας, Company Chair, Εθνική Ασφαλιστική: nikolaos.damalas@gmail.com
 • Γιάννης Τσαλπαράς, Company Chair, NN Hellas 2: tsalparas@gmail.com

 

Ο Οργανισμός Million Dollar Round Table (MDRT)- The Premier Association of Financial Professionals®- ιδρύθηκε το 1927 και είναι μια παγκόσμια, ανεξάρτητη ένωση περισσοτέρων από 72.000 κορυφαίων επαγγελματιών στον τομέα των ασφαλειών ζωής και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από περισσότερες από 500 εταιρείες σε 70 έθνη και περιοχές.

Τα μέλη του MDRT επιδεικνύουν εξαιρετικές επαγγελματικές γνώσεις, αυστηρή δεοντολογική συμπεριφορά και άριστη εξυπηρέτηση πελατών.

Η εγγραφή στο MDRT αναγνωρίζεται διεθνώς ως το απόλυτο επίπεδο αριστείας στον τομέα των ασφαλειών ζωής και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για έναν επαγγελματία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.mdrt.org και ακολουθήστε το MDRT στα Social Media (LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram).

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»