Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Το μετοχικό μερίδιο της Fairfax φτάνει στο 90% στη Gulf Insurance Group

Δημοσίευση: 24/04/2023
fairfax, Gulf Insurance Group

Υπερδιπλασιάζεται το μερίδιο της Fairfax Financial Holdings Limited στη Gulf Insurance Group, έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.

Η Fairfax ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία με την Gulf Insurance Group (GIG) KSCP για την επιπλέον αγορά ποσοστού περίπου 46% από την Kuwait Projects Co.(Holding) KSCP.

Η συμφωνία για την αγορά του επιπλέον 46% από την Fairfax Financial Holdings Limited, υπογράφθηκε για περίπου 860 εκατομμύρια δολάρια.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης, το μετοχικό μερίδιο της Fairfax στην GIG θα αυξηθεί από 43% σε περίπου 90%

Η συμφωνία υπάγεται στη λήψη εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές, προς εξέταση του ελέγχου των συγχωνεύσεων, των κεφαλαιαγορών, των ρυθμιστικών αρχών χρηματιστηρίου και ασφάλισης σε κάθε σχετική δικαιοδοσία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική όπου δραστηριοποιείται η Gulf Insurance.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αρχής Κεφαλαιαγοράς του Κουβέιτ, η συναλλαγή μεταξύ KIPCO και Fairfax απαιτεί από την τελευταία να προβεί σε μια υποχρεωτική δημοπρασία σε όλους τους άλλους κατόχους μετοχών της GIG, η έναρξη της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο μετά το κλείσιμο της συναλλαγής σε διάστημα εντός 30 ημερών.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»