Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ευρωπαϊκή Πίστη: Στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Δημοσίευση: 09/05/2022

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με στόχο τη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από τις προγραμματισμένες ενέργειες που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στοχεύουν στην ενημέρωση των πολιτών για τα καθημερινά και πρακτικά οφέλη που προσφέρει σε κάθε φάση της ζωής τους η γνώση βασικών χρηματοοικονομικών εννοιών, αλλά και στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κ. Νικόλαος Φίλιππας, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με την Ευρωπαϊκή Πίστη, μία από τις κορυφαίες Ασφαλιστικές Εταιρίες της χώρας μας με ένα ευρύ δίκτυο χιλιάδων συνεργατών και εκατοντάδων χιλιάδων πελατών θα είναι πολύπλευρη, με δράσεις που αγγίζουν όλες τις ηλικιακές ομάδες και σε όλο το εύρος της Ελληνικής Επικράτειας.

Στοχευμένες ενημερωτικές ημερίδες σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού, παρεμβάσεις στο δίκτυο και στους πελάτες της Εταιρίας, χρηματοοικονομική εκπαίδευση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα είναι μερικές από τις κοινές δράσεις με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Η Εταιρία αγκάλιασε ως Μέγας Χορηγός το όραμα του Ινστιτούτου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής, ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής συνείδησης με σκοπό την ευημερία των πολιτών, αλλά και για την προστασία τους από αναπάντεχα γεγονότα.

Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός μετά την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08 αποτελεί προτεραιότητα όλων των ανεπτυγμένων κρατών, αφού συνδέεται με την προστασία των πολιτών σε περιόδους έντονων αναταράξεων, με το χρηματοοικονομικό άγχος, με την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και με τη συσσώρευση ή μη πλούτου για την περίοδο της συνταξιοδότησης».

Από την πλευρά της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, ο Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, κ. Γιώργος Γκοτζαγεώργης, ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Πίστη, εδώ και 45 χρόνια, αναπτύσσεται υπεύθυνα και με σεβασμό στην ελληνική κοινωνία και στον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και μέσω στοχευμένων ενεργειών να βρισκόμαστε δίπλα τους. Η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο, απαντά στην ανάγκη της κοινωνίας, αλλά και των νέων ανθρώπων ειδικότερα, για απόκτηση βασικών χρηματοοικονομικών γνώσεων που θα τους διευκολύνουν στην καθημερινότητά τους και όχι μόνο. Περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της αξίας της αποταμίευσης και της ασφάλισης και στην ενίσχυση αντίστοιχα της ασφαλιστικής και επενδυτικής συνείδησης.

Μέσα από ενέργειες όπως, η δημιουργία ειδικών εκδόσεων, ομιλίες σε σχολεία ακριτικών νησιών και σημείων στην ηπειρωτική χώρα, η οργάνωση συνεδρίων και ομιλιών, η έρευνα και η διάχυση της πληροφορίας στην νεανική κοινότητα, στοχεύουμε στη δημιουργία υπεύθυνων χρηματοοικονομικά πολιτών».

Η Ευρωπαϊκή Πίστη συνεχίζει την εφαρμογή του στρατηγικού της στόχου να λειτουργεί έμπρακτα ως Υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κοινωνικούς προβληματισμούς. Η σύμπραξη με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από αξιομνημόνευτες δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια και να προσδώσει πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα γνώσεις και δεξιότητες.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»