Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

Ευρωπαϊκή Πίστη: 61 δράσεις Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης για το 2022

Δημοσίευση: 08/02/2023
Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Ευρωπαϊκή Πίστη με οδηγό την πεποίθηση πως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι «η ευθύνη των επιχειρήσεων για τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία», προχώρησε το 2022 σε 61 δράσεις, με στόχο την παροχή στήριξης σε πολλούς και διαφορετικούς πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα:

• 25 ενέργειες το 2022 εστίασαν στην Κοινωνική Προσφορά, καθώς η αναγκαιότητα ενίσχυσης των θεσμών και των συλλογικών ενεργειών στις μέρες μας, αποτέλεσε το πρωταρχικό μέλημα της Εταιρίας.

• 18 ενέργειες επικεντρώθηκαν στο Περιβάλλον και στις Εργασιακές Σχέσεις αποδεικνύνοντας πως μια εταιρία, παράλληλα με την ανάπτυξη των οικονομικών της μεγεθών, οφείλει να αναπτύσσει και τους ανθρώπινους πόρους της, αλλά και να δεσμεύεται έμπρακτα ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

• 16 ενέργειες επικεντρώθηκαν στην Εκπαίδευση και στον Αθλητισμό, με την Εταιρία να δείχνει εδώ και πολλά χρόνια την έμπρακτη στήριξή της κυρίως προς τους νέους, ενισχύοντας τόσο τη σωματική, όσο και την πνευματική τους εκπαίδευση.

• 2 ενέργειες είχαν ως στόχο την παροχή βοήθειας σε οργανισμούς με Φιλοζωικές Δράσεις, προκειμένου να συνεχίσουν το πολύτιμο για την κοινωνία έργο τους.

Από τις ανωτέρω δράσεις, αξίζει να γίνει ειδική αναφορά στη δράση “Project Paralies”, μέσω της οποίας η Ευρωπαϊκή Πίστη υιοθέτησε και ήταν υπεύθυνη για τον καθαρισμό της παραλίας Αργυρά Ακτή στη Νέα Μάκρη, αλλά και στη δράση “Walking Together” που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανάπηρων ζώων μέσω της κατασκευής και δωρεάς τουλάχιστον 70 αναπηρικών αμαξιδίων μέχρι το τέλος του 2022.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εναρμονίζονται πλήρως με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου και με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. που ο Όμιλος συμμετέχει.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»