Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Στο στόχαστρο της ERGO Versicherung Austria η εταιρεία νομικής προστασίας D.A.S. Rechtsschutz

Δημοσίευση: 05/07/2022

Η αυστριακή εταιρεία νομικής προστασίας DAS Rechtsschutz AG, θυγατρική της Ergo Versicherung AG, Düsseldorf πρόκειται να περάσει στην ιδιοκτησία του αυστριακού βραχίονα του ομίλου της ERGO, ο οποίος αναμένει την έγκριση των εποπτικών αρχών, προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά και να αναλάβει μια από τις σημαντικότερες εταιρείες νομικής προστασίας στην Ευρώπη.

«Τους επόμενους μήνες θα γίνουν εργασίες για τη συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών εταιρειών στην Αυστρία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία ο όμιλος της ERGO διευκρινίζει ότι η επωνυμία της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει. Όπως τονίζει, η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί εντός του 2023, προκειμένου να διευρυνθεί περαιτέρω η θέση της ERGO στην αγορά στην βασική αγορά της Αυστρίας.

Η ονομασία DAS θα παραμείνει στην αυστριακή αγορά ως επωνυμία προϊόντος, καθώς έχει δημιουργήσει μια καλή εικόνα στη συνείδηση των καταναλωτών, γεγονός που συμβάλλει στη συνέχιση του brand.

«Περαιτέρω επέκταση» ως τμήμα εντός του Ergo

Η νομική προστασία της DAS θα επεκταθεί περαιτέρω στο μέλλον «με τη βοήθεια της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας των σημερινών υπαλλήλων της DAS, μέσα από ένα ξεχωριστό τμήμα νομικής προστασίας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το δίκτυο πωλήσεων θα παραμείνει σε ισχύ για τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες πωλήσεων και θα προκύψουν νέες ευκαιρίες από την αλλαγή ιδιοκτησίας και τους σχετικούς εκτεταμένους συνδυασμούς προϊόντων.

Οι συνέργειες, ειδικά στον τομέα της διοίκησης και της πληροφορικής, έχουν σκοπό να «διασφαλίσουν περαιτέρω τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου της Ergo» στην Αυστρία, προσθέτει ο πάροχος.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Στο Δ.Σ του ΣΕΒ η Φίλιππα Μιχάλη

Με βασικό μήνυμα «Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα» πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών του ΣΕΒ. Στην ηγεσία του Συνδέσμου εξελέγη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»