Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Eurobank: Αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών στην Ελληνική Τράπεζα με το συνολικό της μερίδιο να φτάνει το 55,3%

eurobank

Η Eurobank βρίσκεται σε πορεία ραγδαίας ανάπτυξης, πραγματοποιώντας σκακιστικές κινήσεις που ενισχύουν την παρουσία της στον τραπεζικό τομέα. Στην Κύπρο, η Eurobank απέκτησε επιπλέον 26,1% μερίδιο στην Ελληνική Τράπεζα, αυξάνοντας το συνολικό της ποσοστό στο 55,3%.

Η διοίκηση της Eurobank έχει αναγνωρίσει το δυναμικό των διεθνών αγορών και προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της σε αυτές. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισημαίνει την επέκταση της τράπεζας σε νέες αγορές όπως η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι, η Ινδία και το Ισραήλ. Οι σχεδιαζόμενες επεκτατικές κινήσεις επικεντρώνονται ιδιαίτερα στον τομέα του wealth management, όπου η τράπεζα ανιχνεύει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Με τις τελευταίες κινήσεις εξαγοράς μεριδίων από την Poppy S.à r.l. (17,3%), από τη Senvest Management (1,6%) καθώς και από τη Wargaming Group Limited (7,2%), η Εurobank θα αυξήσει το μερίδιό της στην Eλληνική Τράπεζα σε 55,3%. Η επιτυχημένη απόδοση των επενδύσεών της στην Κύπρο και τη Βουλγαρία αντικατοπτρίζεται στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Εurobank, όπου το 15% των συνολικών κερδών του ομίλου προέρχεται από την Κύπρο και το 13% από τη Βουλγαρία.

Η Εurobank δεσμεύεται στη στρατηγική της να ενδυναμώσει τον ρόλο της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι προοπτικές της Κυπριακής οικονομίας και οι δυνατότητες ανάπτυξης στις ανατολικές αγορές αποτελούν το κίνητρο για τη σταθερή πορεία της Εurobank προς την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

Οι συναλλαγές με την Wargaming και τα ταμεία προνοίας σηματοδοτούν ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της θέσης της Εurobank, ενώ το μέλλον της φαίνεται όλο και πιο λαμπρό στον χώρο της διεθνούς τραπεζικής βιομηχανίας.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς μεριδίου υπόκειται στις αναγκαίες κανονιστικές εγκρίσεις και θα επιτευχθεί μόνο όταν αυτές ολοκληρωθούν πλήρως. Εν τω μεταξύ, η Wargaming και τα ταμεία προνοίας θα διατηρήσουν την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών που πρόκειται να πωληθούν, καθώς και όλα τα σχετικά δικαιώματα, έως ότου η εξαγορά ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, υπάρχει η πιθανότητα η Εurobank να εξετάσει την απόκτηση περισσότερων μετοχών μέσω άλλων συναλλαγών. Η εκτίμηση αυτής της πιθανότητας βασίζεται στην στρατηγική της τράπεζας και θα υπόκειται επίσης σε κανονιστική έγκριση, όπως και οι προηγούμενες συναλλαγές.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έφη Αδαμίδου, KPMG

Η KPMG πρωτοστατεί στις εξελίξεις στον κλάδο των Νομικών Υπηρεσιών, επιταχύνοντας την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες της

Οι τεχνολογίες Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative AI) της Microsoft βοηθούν τους νομικούς συμβούλους της KPMG να επαναπροσδιορίσουν την παροχή ψηφιακών