Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Τριήμερο Εθνικό Πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Δημοσίευση: 01/03/2023
εθνικό πένθος, Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: protothema.gr

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τελεστεί τριήμερο εθνικό πένθος σε όλη την Ελλάδα, για τα άτυχα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνάει πλέον τους 40, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε Εθνικό Πένθος, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Μαρτίου έως και την 3η Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς και αναστέλλεται κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση.

Ακόμη, σύμφωνα με τη απόφαση των Υπουργών Μάκη Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα, οι κηδείες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης θα τελεστούν με δημόσια δαπάνη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Με αφορμή το συνταρακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που έχει συγκινήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφασίζουν την τέλεση της κηδείας των θυμάτων με δημόσια δαπάνη.
Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος».

Την θλίψη τους και τη στήριξή τους στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει η Hellenic Train, εργαζόμενοι από πρώτη στιγμή επί τόπου με τις αρμόδιες αρχές, ματαιώνοντας επίσης  όλα τα δρομολόγιά της σήμερα 1η Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι.

Όπως είναι λογικό, οι αθλητικές εκδηλώσεις αναβάλλονται, με πρώτες που αναβλήθηκαν να είναι οι αγώνες του Κυπέλλου της Ελλάδας Novibet.

 

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»