Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023

Έσβησε η φωτιά στη Χαλκιδική | Σύλληψη άντρα για εμπρησμό από αμέλεια

φωτιά, πυρκαγιά, Πολύγυρος, Χαλκιδική
Πηγή εικόνας: typosthes.gr

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε εχθές 22/08 σε αγροτοδασική έκταση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μετά από μάχη με τον χρόνο.

Μέχρι εχθές επιχειρούσαν στην περιοχή εναέρια μέσα, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο Erickson, 16 οχήματα και 35 πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα στην μάχη συνέδραμαν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Ο καπνός από την φωτιά κάλυψε τον ουρανό στην Χαλκιδική αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του Photo-News στο youtube όπου φαίνεται ο καπνός να έχει καλύψει τον ήλιο στην Ασπροβάλτα.

Ακόμα, όπως διαβάσουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εχθές το βράδυ ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Πολυγύρου προχώρησαν στην σύλληψη ενός άνδρα ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια.

Για το περιστατικό της σύλληψης ενημερώθηκε και η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου και της Περιφέρειας όπως επίσης και τους εθελοντές από Πολύγυρο, Όλυνθο, Βραστά και Καλύβες.

Παράλληλα επισήμανε πως “Χρειάζεται προσοχή κι επαγρύπνηση απ όλους μας και για τις επόμενες μέρες, γιατί ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει”.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησε ο κ. Αστέριος Ζωγράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, θεριζοαλωνιστική μηχανή και κείμενο

ελικόπτερο, Πολύγυρος Χαλκιδική

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, εκχιονιστικό και κείμενο που λέει "STOP"

Μπορεί να είναι εικόνα υδροπλάνο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, ελικόπτερο και κείμενο

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

ARAG Hellas, δικαστική απόφαση

ARAG Hellas: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση κατά επαγγελματία οδηγού που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου-οδηγού της

Την 29.9.2023 δεσμευθήκαμε στην εκδήλωση του Δ.Σ.Α. στα πλαίσια της ARAG DAY, να διευκολύνουμε με τις μικρές μας δυνάμεις την