Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023

Η Swiss Re ξεκινά αναζήτηση για νέο “κεφάλι” | Ο Ermotti επιστρέφει στην UBS

Ermotti

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re βρίσκεται σε αναζήτηση για νέα Έδρα, καθώς ο τρέχων πρόεδρος Sergio P. Ermotti συμφώνησε να επιστρέψει στον τραπεζικό όμιλο και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων UBS ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου. 

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, ο Jacques de Vaucleroy, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα επιτελέσει καθήκοντα προσωρινού προέδρου έως ότου εκλεγεί νέος πρόεδρος από Έκτακτη Συνέλευση των μετόχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Swiss Re επέλεξε μια συγκεκριμένη πορεία δράσης για τη διεξαγωγή έρευνας με στόχο την επιλογή του νέου Προέδρου. Ο de Vaucleroy θα ηγηθεί της διαδικασίας σχεδιασμού μετάβασης και διαδοχής στη Swiss Re.

Ο Ermotti διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου της UBS, με ισχύ στις 5 Απριλίου 2023.

Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της UBS για 9 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οδήγησε στην επανατοποθέτηση της επενδυτικής τράπεζας στον απόηχο της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης.

Η κίνηση επαναπρόσληψης του Ermotti έρχεται καθώς η UBS αντιμετωπίζει μια άλλη σημαντική περίοδο μετασχηματισμού, θέλοντας να ολοκληρώσει και να απορροφήσει την πρόσφατα ανακοινωθείσα εξαγορά της Credit Suisse.

Με σκοπό να εξασφαλιστεί μία ομαλή μετάβαση σε νέο Πρόεδρο στη Swiss Re, ο Ermotti θα συνεχίσει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή στη Γενική Συνέλευση στις 12 Απριλίου 2023, ενώ μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ο Πρόεδρος της Swiss Re, Sergio P. Ermotti, σχολίασε: «Σε απάντηση σε αυτές τις έκτακτες περιστάσεις, θα διασφαλίσουμε τα υψηλότερα πρότυπα χρηστής διακυβέρνησης καθώς και σταθερότητα και συνέχεια στη διαχείριση αυτής της μετάβασης.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι διαδικασίες που προτείνονται τώρα είναι προς το συμφέρον των μετόχων μας και είμαι βέβαιος ότι η μετάβαση υπό την ηγεσία του Jacques de Vaucleroy θα γίνει σωστά. Η Swiss Re έχει πολύ σαφείς στρατηγικούς στόχους και είναι σε καλή θέση για να τους επιτύχει».

Ο Renato Fassbind, νυν Αντιπρόεδρος, δήλωσε επίσης: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sergio για τη σημαντική συνεισφορά του στη Swiss Re και την αφοσιωμένη ηγεσία του ως Πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που έχει μπροστά του».

Όσον αφορά την ένταξή του στην UBS, ο Ermotti τόνισε: «Είναι τιμή μου που μου ζητείται να ηγούμαι αυτής της τράπεζας σε μια εποχή που είναι τόσο σημαντική για όλους τους μετόχους της και για την Ελβετία. Το εγχείρημα, την παρούσα στιγμή, είναι επείγον και προκλητικό. Προκειμένου να το διεκπεραιώσουμε με βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο, και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρέπει να αξιολογούμε προσεκτικά και συστηματικά όλες τις επιλογές.

Έχω επίγνωση της αβεβαιότητας που νιώθουν πολλοί και υπόσχομαι ότι, μαζί με τους συναδέλφους μου, η πλήρης προσοχή μας θα είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας, τους μετόχους μας και την ελβετική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Ομιλία του Α. Βασιλειάδη κατά την 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας

Ομιλία του Α. Βασιλειάδη κατά την 5η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας

Στη φετινή Ετήσια Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εκλεγμένων στα Επιμελητήρια που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Πρόεδρος του