Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ergo για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Φέτος επιλέγουμε την πρόκληση!

Δημοσίευση: 08/03/2021

Για να αλλάξουµε οτιδήποτε στη ζωή µας προς το καλύτερο, πρέπει να το προκαλέσουµε, να το αναζητήσουµε και να παλέψουµε για να το εξασφαλίσουµε, όσο δεδοµένο ή προφανές και να µας φαίνεται. Kαι φυσικά, να φροντίσουµε να το συντηρήσουµε και να κρατήσουµε τη «φλόγα» της ενηµέρωσης αναµµένη, ειδικά προς τους νέους. Να µην επαναπαυτούµε επειδή τα… «καταφέραµε».

Η διατήρηση των δικαιωµάτων µας -όποια και αν είναι αυτά- είναι ένας αγώνας αέναος. Αυτό είναι και το µήνυµα της φετινής παγκόσµιας ηµέρας της γυναίκας.

#ChooseToChallenge

Να επιλέξουµε την πρόκληση που θα φέρει την αλλαγή προς µία πιο δίκαιη κοινωνία και για τα δύο φύλα. Μια πρόκληση γνώριµη από τις περισσότερες σύγχρονες γυναίκες που προκαλούν καθηµερινά τους εαυτούς τους, για να παραµένουν ανταγωνιστικές στο εργασιακό τους περιβάλλον, να είναι παρούσες στις ανάγκες των παιδιών τους και παράλληλα να υποστηρίζουν το ρόλο τους στην οικογένεια, όπως αυτός έχει διαµορφωθεί µε τα στερεότυπα της εποχής.

Η φετινή καµπάνια ζητά από γυναίκες και άνδρες ολόκληρου του κόσµου να συµµετέχουν ενεργά στον εορτασµό των γυναικείων κατορθωµάτων, στην ενηµέρωση του κόσµου για τα γυναικεία δικαιώµατα, στις πολιτικές κουβέντες που αφορούν την ισότητα των φύλων και στην υποστήριξη οργανισµών και ΜΚΟ, που υποστηρίζουν ενεργά τις ανάγκες του γυναικείου φύλου.

Πώς θα το κάνουµε πράξη αυτό; Ενηµερώνοντας τις σελίδες µας στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µε µια δική µας φωτογραφία µε υψωµένο χέρι και ανοιχτή παλάµη, συνοδευόµενη από τα hashtags #ChooseToChallenge και #IWD2021. Μια συµβολική κίνηση που δείχνει την υποστήριξη στον αγώνα που γίνεται για την καταπολέµηση της ανισότητας και των στερεοτύπων.

Για να συµβάλουµε, όµως, σε αυτή την προσπάθεια δεν θα πρέπει να ξεχνάµε τον εαυτό µας και να θυσιάζουµε τις προσωπικές και βασικές ανάγκες µας. Οφείλουµε να αγαπάµε αυτό που είµαστε και να επιδιώκουµε αυτό που θέλουµε να γίνουµε. Να προλαµβάνουµε για την προστασία όχι µόνο των δικαιωµάτων µας, αλλά και για της υγείας και της ζωή µας. Να κάνουµε επιλογές που θα προστατεύουν όλα όσα έχουν αξία για εµάς και να διαλέγουµε αξιόπιστους συµµάχους, που στη δύσκολη στιγµή θα είναι δίπλα µας.

Προλαµβάνουµε, φροντίζουµε, ασφαλίζουµε, για να έχουµε. Επιλέγουµε την πρόκληση και υποστηρίζουµε το έργο της παγκόσµιας ηµέρας γυναίκας, υψώνοντας το χέρι µας για ένα καλύτερο αύριο, όπου οι ανισότητες θα υπάρχουν µόνο στα βιβλία της παλιότερης ιστορίας.

Το έργο κάθε γυναίκας έχει µεγάλη αξία.

Το δικό µας έργο είναι να το διατηρήσουµε σταθερό.

 

Πηγή: Βlog της ERGO Hellas – δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»