Σάββατο, Μάι 8 2021

ERGO blog: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση… Το καλύτερο δώρο για την υγεία μας!

Τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο, οι εξελίξεις που έχουν παρατηρηθεί στον τοµέα της υγείας τον 21ο αιώνα µπορούν να θεωρηθούν πραγµατικά σηµαντικές. Πιο συγκεκριµένα, η ραγδαία πρόοδος της ιατρικής επιστήµης έχει συντελέσει στη βαθύτερη κατανόηση των ασθενειών, εστιάζοντας σε αποτελεσµατικότερες µεθόδους αντιµετώπισής τους.

Μια τάση που βρήκε πρόσφορο έδαφος στην περίοδο της πανδηµίας, δηµιουργώντας παράλληλα µία θετική πλευρά στα γεγονότα που βιώνουµε τον τελευταίο χρόνο, µε τον κόσµο να έχει πλέον αποκτήσει µεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση της υγείας του.

Τι πραγµατικά σηµαίνει όµως «προσέχω την υγεία µου»;

Σύµφωνα µε γενική παραδοχή της ιατρικής κοινότητας, το σηµαντικότερο ρόλο για την προστασία της υγείας µας διαδραµατίζει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, δηλαδή ο προληπτικός προσυµπτωµατικός έλεγχος της υγείας µας, σε συνδυασµό µε τις συµβουλές των ειδικών σε θέµατα διατροφής, άσκησης και διαχείρισης του άγχους µας. Από ένα απλό ετήσιο «check up» µέχρι πολύπλοκες διαγνωστικές εξετάσεις, πάντα µετά από παρότρυνση των ειδικών, αποτελούν ένα καλό «ιστορικό» για την πορεία της υγείας µας. Όσο µεγαλύτερη είναι η διάρκεια αυτής της καταγραφής, τόσο πιο χρήσιµες πληροφορίες και στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους οι ιατροί, όταν αυτό ζητηθεί ή υπάρξει ανάγκη.

Ένα ακόµη πολύ σπουδαίο προληπτικό µέτρο, κυρίως στις νεαρές ηλικίες, είναι ο εµβολιασµός. Μία µέθοδος, η οποία τους τελευταίους µήνες έχει έρθει στο προσκήνιο και συνεχίζει να αποτελεί τον αποτελεσµατικότερο τρόπο πρόληψης και καταπολέµησης –ειδικά παιδικών– νοσηµάτων µε ποσοστό 97%.

Η ασφάλιση υγείας ως εργαλείο πρόληψης.

Έχοντας κατανοήσει τη σηµασία της προστασίας της υγείας µας µέσα από την έγκαιρη και στοχευµένη διάγνωση, είναι πολύ σηµαντικό να καταλάβουµε ότι µπορούµε να έχουµε πρόσβαση σε εναλλακτικές υποδοµές & υπηρεσίες υγείας.

Ποιες είναι όµως οι διαθέσιµες επιλογές που έχουµε πέρα από το αξιόπιστο και έµπειρο Εθνικό Σύστηµα Υγείας και πώς λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση; Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει και πώς αυτό το παράλληλο σύστηµα ιδιωτικής περίθαλψης µπορεί να πολλαπλασιάσει τις επιλογές µας και να λειτουργήσει ως εργαλείο πρόληψης της υγείας µας;

Το µόνο που χρειαζόµαστε είναι έναν επαγγελµατία Ασφαλιστικό Διαµεσολαβητή, ο οποίος θα µας καθοδηγήσει µέσω ανάλυσης των αναγκών µας στο κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραµµα υγείας και θα είναι ο προσωπικός σύµβουλός µας σε όλες µας τις ανάγκες.

Στην ERGO Ασφαλιστική στεκόµαστε υπεύθυνα δίπλα σας µε τα πιο ολοκληρωµένα προγράµµατα ασφάλισης για τη διαφύλαξη της υγείας σας, καθώς έργο µας είναι να σας παρέχουµε την προστασία που χρειάζεστε.

Διαβάστε περισσότερα στο blog της ERGO Hellas εδώ

Διαβάστε Ακόμα