Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

ERGO Blog: Ο Ασφαλιστής στην ψηφιακή εποχή

Δημοσίευση: 18/11/2022
ERGO Blog: Ο Ασφαλιστής στην ψηφιακή εποχή

Η Ασφαλιστική Βιομηχανία δεν θα μπορούσε να ανθήσει αν δεν υπήρχε το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Ο γνωστός σε όλους μας «Ασφαλιστής». Ο επαγγελματίας που συμβουλεύει, καταγράφει ανάγκες και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο διαπεραίωσης πολύπλοκων καταστάσεων και απαιτήσεων, όταν αυτό χρειαστεί. Ο άνθρωπος που με εντιμότητα και ενσυναίσθηση ενημερώνει τον κόσμο για την αξία της ασφάλισης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ένας διαχρονικός ρόλος προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, απαραίτητη για την ευημερία του τόπου. Μια παραδοσιακή φυσιογνωμία – ως σύμβουλος διαχείρισης ρίσκου και απρόβλεπτων κινδύνων- που όμως, όπως όλοι μας, εξελίσσεται και εκσυγχρονίζει τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για την εργασία του και τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες του. Που φροντίζει να ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους, να αυτοματοποιεί διαδικασίες και να παραμένει «σύγχρονος» ακόμα και αν η ουσία του επαγγέλματός του παραμένει «διαχρονική». Να μας προστατεύει όλους από την πιθανότητα του απρόβλεπτου.

Η μετάβαση σε ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Η τεχνολογία, σταδιακά, άλλαξε συνήθειες δεκαετιών στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Οι  “door to door” επισκέψεις για εύρεση νέων υποψηφίων για ασφάλιση αντικαταστάθηκαν από ηλεκτρονικά μηνύματα και online διαφημίσεις υπηρεσιών. Οι «επαναστατικές», κάποτε, τηλεφωνικές πωλήσεις αντικαταστάθηκαν από καμπάνιες ενημέρωσης στα social media και τα χιλιόμετρα μετακινήσεων για πολλαπλά ραντεβού, προκειμένου να υπογραφεί και, εν συνεχεία, εκδοθεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μειώθηκαν στο ελάχιστο, χάρη στις real time εφαρμογές και τις άμεσες εκδόσεις ασφαλιστηρίων. Οι επαναστατικές, αυτές, αλλαγές αυτοματοποίησης ενεργειών και καλύτερης επικοινωνίας ενίσχυσαν την παραγωγικότητα και τις επιδόσεις κάθε Ασφαλιστή που έμαθε να τις χρησιμοποιεί και τις υιοθέτησε στις καθημερινές εργασίες του.

H προσέγγιση της ERGO & το νέο εργαλείο εργασίας ERGO SalesBOX     

Στην ERGO Ασφαλιστική, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας ήταν και παραμένει υψηλά στις προτεραιότητές της, αναβαθμίζοντας συνεχώς τα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία σειρά σύγχρονων εργαλείων, αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Ειδικά για τους συνεργάτες της, δημιούργησε την εφαρμογή ERGO SalesBOX, που αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαλεία. Μία έξυπνη και φιλική προς τον χρήστη πελατοκεντρική πλατφόρμα πωλήσεων με έμφαση στις συνδυαστικές πωλήσεις (cross-selling).

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ERGO Salesbox 

Μέσα από τη χρήση του SalesBOX, ο συνεργάτης έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Εύκολο cross-selling σε υφιστάμενους πελάτες.
  • Απλοποίηση της διαδικασίας προσφοράς και έκδοσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
  • Μία ροή πώλησης για την τιμολόγηση και έκδοση πολλαπλών ασφαλιστηρίων.
  • Συγκεντρωτική εικόνα προσφορών & εκκρεμοτήτων.
  • Δημιουργία Tailor – Made προσφορών, καλύπτοντας πολλές διαφορετικές ανάγκες του πελάτη ταυτόχρονα.
  • Real time ενημέρωση για την αξιολόγηση και κατάσταση αιτημάτων.
  • Εκτύπωση συνολικής προσφοράς και ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης από μια ροή και έναν ενιαίο κωδικό πληρωμής.
  • Αξιολόγηση όλων των εκπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των combo & loyalty.

Αναδημοσίευση από το blog της ERGO Hellas

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Έρχεται το Ioannina Insurance Conference!

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, ασφαλιστικές εταιρείες, σχήματα διαμεσολάβησης και θεσμικοί φορείς δίνουν ραντεβού στα Ιωάννινα  την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024! Με ιδιαίτερη

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»