Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

ERGO Blog: Ασφάλιση υγείας στην περιφέρεια

Δημοσίευση: 09/01/2023
ERGO Blog: Ασφάλιση υγείας στην περιφέρεια

Ο σωστός προγραμματισμός και η πρόληψη σύμμαχος στην υγεία μας

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη χώρα μας, θα λέγαμε ότι είναι ορεινή, με τεράστια ακτογραμμή και κατάσπαρτα νησιά, απλωμένα στα πελάγη που βρέχουν την Ελληνική χερσόνησο. Μία πραγματικά πλούσια γεωμορφολογία, που συνθέτει μερικά από τα πιο ωραία τοπία στον κόσμο, δημιουργώντας, όμως, ένα βασικό εμπόδιο στους κατοίκους αυτής της χώρας, ειδικά σε όσους έχουν επιλέξει την πληθυσμιακή αποκέντρωση.

Ποιο είναι αυτό; Η απόσταση.

Το δίλημμα γνωστό για τους κατοίκους στις περιφερειακές κοινότητες των μεγαλουπόλεων και των αγαπημένων μας νησιών.

Θέλετε να ασφαλίσετε την υγεία σας αλλά το πλησιέστερο ιδιωτικό νοσηλευτήριο βρίσκεται κάποιες ώρες ή μερικά ναυτικά μίλια μακριά. Οπότε, τι κάνετε;

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε ευκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας ή/και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα;

Οι επιλογές που έχετε είναι είτε να μην ασφαλιστείτε ιδιωτικά καθόλου επιλέγοντας το μονόδρομο της κοινωνικής ασφάλισης είτε να χρησιμοποιήσετε το δημόσιο νοσοκομείο, λαμβάνοντας το σχετικό επίδομα που σας δίνει ως επιβράβευση μη χρήσης το συμβόλαιο υγείας σας.

Υπάρχει όμως και μία άλλη ακόμα καλύτερη επιλογή, η οποία βασίζεται περισσότερο στον σωστό προγραμματισμό και την πρόληψη, περιορίζοντας τη χρήση του δημόσιου νοσοκομείου μόνο στα επείγοντα. Η επιλογή αυτή αφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, το σύνολο, δηλαδή, των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται για την πρόληψη, θεραπεία ή και αποκατάσταση προβλημάτων υγείας, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή του ασθενή σε νοσηλευτικό ίδρυμα για πάνω από 24 ώρες.

Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν ιατρικές επισκέψεις, διαγνωστικές εξετάσεις, Check-Up, φυσιοθεραπείες κ.ο.κ. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη,  επιπρόσθετα στις βασικές αλλά και πιο περίπλοκες εξετάσεις (π.χ. μαγνητική – αξονική απεικόνιση) εντάσσονται και πολλές μικροεπεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας, ή αλλιώς και «one day clinic». Πρόκειται για μικρές επεμβάσεις ρουτίνας, που πολλές φορές δεν απαιτούν υποδομές νοσοκομείου αλλά ούτε και διανυκτέρευση για περίθαλψη και παρακολούθηση.

Τέτοιου είδους εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις παρέχονται από διαγνωστικά κέντρα στις περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα, τα οποία στην πλειοψηφία τους συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρείες είτε ως συμβεβλημένα εργαστήρια είτε ως συνεργάτες μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων. Με τη χρήση ενός προγράμματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επωφελείστε των άριστων υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής φροντίδας ενώ παράλληλα εξυπηρετείτε τις ανάγκες σας χωρίς ταλαιπωρία και ιδιαίτερα έξοδα, απλά με τη χρήση του ασφαλιστηρίου υγείας σας.

Επιπλέον, η έγκαιρη διάγνωση σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τα χειρουργεία σας ή και τις επεμβάσεις στις πόλεις που διαθέτουν ιδιωτικό νοσηλευτήριο και εξειδικευμένο προσωπικό. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν θέλετε να μετακινηθείτε, η επιλογή του πλησιέστερου δημόσιου νοσοκομείου παραμένει διαθέσιμη, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, προσωπικό και διαθέσιμοι χρόνοι που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Αν πάλι βρισκόσαστε σε κάποιο νησί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές και δημιουργηθεί η ανάγκη για κάποια εξέταση ή συμβουλή γιατρού, τότε είτε επισκέπτεστε το πλησιέστερο συνεργαζόμενο διαγνωστικό/ ιατρικό κέντρο για να εξυπηρετηθείτε είτε καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ασφαλιστικής, όπου ένας εξειδικευμένος γιατρός θα μπορέσει να σας συμβουλέψει. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, όπως π.χ. ένα τροχαίο ατύχημα, τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας καλύπτουν και την επείγουσα αερομεταφορά. Μία υπηρεσία εξαιρετικά χρήσιμη κυρίως για τα νησιά στη χώρα μας, όπου οι υποδομές είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και κλινικών της ERGO Ασφαλιστικής επικοινωνήστε με έναν Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή συνεργάτη της ERGO να σας προτείνει το πρόγραμμα εκείνο που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα ασφάλισης υγείας Ergο Health Care πατήστε εδώ

Αναδημοσίευση από το ERGO Blog

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει την χρηματοοικονομική πληροφόρηση παγκοσμίως – η υιοθέτηση αναμένεται να είναι σχεδόν καθολική τα επόμενα τρία χρόνια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ήδη την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για τις χρηματοοικονομικές αναφορές τους – πρόβλεψη για

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»