Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Εργασιακά: Ο κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακριβώς και το λεπτό που του αναλογεί

Δημοσίευση: 30/08/2023
εργασιακά, Άδωνις Γεωργιάδης, συνέντευξη, insurance forum

Στη συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”, ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις αλλαγές στις οποίες πρόκειται να προβεί το υπουργείο Εργασίας όσων αφορά τα εργασιακά αλλά και ταυτόχρονα σχολίασε το μείζον ζήτημα της επικαιρότητας, τις δασικές πυρκαγιές και το κατά πόσο η κυβέρνηση και οι αρχές βρισκόταν σε ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε τη σημασία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μια σημαντική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. “Πλέον, η αμοιβή κάθε εργαζομένου θα βασίζεται ακριβώς στον χρόνο υπερωρίας που εργάζεται. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ‘ΕΡΓΑΝΗ’ θα υπολογίζει ακριβώς το ποσό που του αναλογεί, ενισχύοντας τη διαφάνεια στην αμοιβή των εργαζομένων.”

Αποτελεσματικότερη Διαχείριση Συντάξεων

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη βελτιωμένη διαχείριση των συντάξεων. Κάθε αίτημα σύνταξης θα συνοδεύεται από ένα email και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που θα αποστέλλονται από τον ΕΦΚΑ, παρέχοντας άμεση επικοινωνία μεταξύ αιτούντων και εισηγητών. Αυτή η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας αποσκοπεί στην ταχύτερη επίλυση τυχόν καθυστερήσεων στην έκδοση συντάξεων. “Στόχος μας είναι οι συνταξεις να βγαίνουν όλες στον ένα μήνα και οι εκκρεμείς συντάξεις να είναι μηδέν”. Στόχος είναι μέχρι το τέλος οι εκκρεμείς συνταξεις να μειωθούν στις 25.000 από τις 30.000 που είναι σήμερα. Το σχέδιο αυτό αναφέρει στη συνέχεια, ότι βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη ΔΕΘ.

Εργασία σε Δύο Εργοδότες

Η πρόταση για εργασία σε δύο εργοδότες ξεχώρισε, με τον κ. Γεωργιάδη να επισημαίνει: “Θα προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα στον ασφαλιστικό τους χρόνο. Δεν θα παίρνει κάποιος γρηγορότερα σύνταξη, θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. Θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης, δηλαδή θα παίρνει υψηλότερη σύνταξη”.

Κλιματική Αλλαγή και Πυρκαγιές

Για τις πυρκαγιές που μαστίζουν την χώρα μας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως “δυστυχώς, πλέον οι πυρκαγιές θα είναι μαζί μας κάθε καλοκαίρι”. Οι πυρκαγιες αποτελούν μεγάλη πρόκληση και συνδέονται άμεση με την κλιματική αλλαγή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ότι θα πρέπει να υπάρξει μία καλύτερη οργάνωση ώστε η διαχείριση να είναι πιο άμεση και αποτελεσματικότερη. ” Ήδη, είχαμε σχεδόν τα διπλάσια πυροσβεστικά μέσα από ό,τι πριν από 4 χρόνια”, ανέφερε.

Μπορείτε επίσης να βρείτε την συνέντευξη, εδώ.

Παρακολουθήστε το τι ειπώθηκε στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Μη χάσετε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ της Τρίτης! Η Tack TMI Greece παρουσιάζει την ακαδημία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά!

Μη χάσετε το “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” σήμερα Τρίτη  11 Ιουνίου 2024, τη μοναδική διαδικτυακή εκπομπή ενημέρωσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, στο insuranceforum

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»