Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η ΠΕΚΑΠ στην Πρώτη Γραμμή Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων

Δημοσίευση: 04/03/2024

Την 1η Μαρτίου και ώρα 15:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσης Καταναλωτών Ασφαλιστικών Προϊόντων (ΠΕΚΑΠ).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η ΠΕΚΑΠ απαρτίζεται από άτομα καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντων (ασφαλισμένους με οποιοδήποτε τύπο ασφαλιστηρίου) και Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, που και οι ίδιοι έχουν την ιδιότητα του ασφαλισμένου και οι οποίοι σέβονται το καθήκον τους προς τους ασφαλισμένους πελάτες τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πλαισίωσαν αποφασισμένοι εθελοντές με μακρά εμπειρία στα θέματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Προσδιορίστηκαν ομάδες εργασίας που ανέλαβαν επιμέρους δράσεις για την υλοποίηση ενός οράματος που αφορά όλους του Έλληνες Καταναλωτές Ασφαλισμένους.

Για όλους εμάς, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά αναπάντεχες εξελίξεις όπως :

  • Η αλλοίωση και ερμηνεία «κατά το δοκούν» των όρων ασφαλιστηρίων συμβολαίων που επί χρόνια διατηρούμε πληρώνοντας ανελλιπώς τα ασφάλιστρα τους
  • Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις ασφαλίστρων που απειλούν τη δυνατότητά μας να τα διατηρήσουμε απειλώντας έτσι το οικονομικό μέλλον μας
  • Οι αδικαιολόγητες ταλαιπωρίες που υφιστάμεθα σε πολλές περιπτώσεις όταν πρόκειται να διεκπεραιωθεί αίτημά μας προς αποζημίωση βάσει όρων συμβολαίου
  • Οι τακτικές πιέσεις προς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές προκειμένου να εξυπηρετηθούν διάφορα συμφέροντα
  • Η καθυστέρηση και παράλειψη εφαρμογής Ελληνικών και Ευρωπαϊκών νόμων προστασίας του καταναλωτή

 

είναι επιτακτική ανάγκη, όραμα και κεντρικός στόχος μας, οι δράσεις αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών που ο καθένας μας ξεχωριστά είναι  δυσβάσταχτο να επιτύχει. Ταυτόχρονα επιθυμούμε την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς με τρόπο που όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να χαίρουν σεβασμό των δικαιωμάτων τους, υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και την δημιουργία μιας ασφαλούς, δημιουργικής και αναπτυσσόμενης κοινωνίας.

Οι Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι ίδιοι καταναλωτές  αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη διασφάλισης  των ασφαλισμένων  μας και στεκόμαστε ενεργά δίπλα τους σεβόμενοι τις δεσμεύσεις μας και το καθήκον να προστατεύουμε κάθε πολίτη που του έχουμε συστήσει οποιοδήποτε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Έχουμε ήδη κερδίσει μάχες  δικαίωσης τους. Θα υπάρξουν πολλές  ακόμη!

Καλούμε όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας! Έχουμε ήδη αντιληφθεί ποιος είναι ο ρόλος μας και τον υπερασπιζόμαστε σθεναρά!

Καλούμε όλους του καταναλωτές ασφαλισμένους να έρθουν δίπλα μας ώστε η φωνή τους να είναι δυνατή και να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματά μας!

Η Υγεία, η περιουσία, η επιχείρηση σας δεν είναι για εμάς απλά αντικείμενα κέρδους.

Θα απευθυνθούμε στην Ελληνική Πολιτεία να αναδείξει την προσπάθειά μας και να διασφαλίσει έμπρακτα την προστασία κάθε Έλληνα Καταναλωτή – Ασφαλισμένου απέναντι σε κάθε μορφής παραβίαση των δικαιωμάτων του από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Θα απευθυνθούμε στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών να επιβεβαιώσει εμπράκτως τον σεβασμό στο ρόλο μας και την οντότητα μας. Να εδραιώσει την πίστη του καταναλωτή στην Ιδιωτική Ασφάλιση.

Θα απευθυνθούμε στην Εποπτική Αρχή, να συνδράμει με τον ρόλο της στην εδραίωση του Θεσμού, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του καταναλωτή και να διαφυλάξει  τον ρόλο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Τα 500  μέλη της Ένωσης σε λίγες μόνο μέρες, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να γίνουμε χιλιάδες. Έτσι επιτυγχάνονται μεγάλοι στόχοι!

Και είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό.

Για την ΠΕΚΑΠ:

Μουντάκης Βασίλης

Φραγκούλης Κώστας

Βαβιλουσάκης Βασίλης

Θηραίος Μιχάλης

Καμπά Δώρα

Πίκουλα Φοίβη

Σλαμάρης Θωμάς

Βουτσαλάς Κυριάκος

Μπέκα Σωτηρία

Μουμούρης Σπύρος

Τσικλείδης Σπύρος

Παπαλαζάρου Θεοφάνης

Σπυροπούλου Ειρήνη

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

HDI

Η HDI Global υποστηρίζει τους πελάτες στην εκπλήρωση των ρυθμιστικών τους απαιτήσεων με εξατομικευμένες υπηρεσίες

Ενόψει της κλιματικής αλλαγής, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο φυσικούς κλιματικούς κινδύνους που σχετίζονται με την τοποθεσία και απειλούν

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»