Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για την ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Δημοσίευση: 28/06/2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην προγραμματισμένη ομιλία του στο Μέγαρο Μαξίμου, τα προνόμια που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες το επόμενο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε και μία νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την «επιβράβευση» των νέων 18-25 ετών, προχωρώντας στην έκδοση μίας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ, που ονομάζεται Freedom Pass, η οποία θα διατίθεται στους πολίτες πουν έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και εντάσσονται στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα, τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση».

«Η συγκεκριμένη κάρτα αφορά τους νέους που έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές, ενώ αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση διαθέτει πρόσθετους πόρους σε κλάδους που τα χρειάζονται. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του σχεδίου για ομαλή μετάβαση στη μετά -Covid εποχή. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα θα αυξηθεί σημαντικά. Ανακοινώσεις για τα παραπάνω τις επόμενες ημέρες»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απειλή της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία «μας απειλεί όλους με μία νέα περιπέτεια».

Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος σημείωσε ότι «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτισμικές δραστηριότητες και θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες από το 1996 έως 2003».

Όπως ανέφερε, «το Freedom Pass των 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα χρησιμοποιείται σε προεπιλεγμένες κατηγορίες».

Ο υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης, σημείωσε ότι «η κάρτα νέων με προνομιακές διευκολύνσεις για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί είναι η απόδειξη ότι το υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού. Με την κάρτα νέων, τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα απλοποιούνται.

«Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης κάνει ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός είναι η μόνη δυνατότητα που παρέχει ασφάλεια για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πιστοποιητικό προσφέρει την κάρτα ελευθερίας που σημαίνει ότι μπορούν να παρακολουθήσουν πολιτισμικές εκδηλώσεις χωρίς να επιβαρύνονται», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών πραγματοποίησε τη Γενική Συνέλευση του 2024 συνδυαστικά με Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βέλτιστων Πρακτικών

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»