Συναγερμός έχουν σημάνει τ αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊου στα παιδιά, με τον Παιδίατρος Μ. Ανδρέου και το λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος να υπογραμμίζουν τους κινδύνους που επιφυλάσσει μια τέτοια εξέλιξη, τονίζοντας τηην ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων από πλευράς του υγειονομικού μηχανισμού.
«Γύρω στο 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά», δηλώνει ο κ. Γώγος προσθέτοντας ότι «η προσπάθειά μας είναι να ανιχνεύουμε συνεχώς τα παιδιά που νοσούν και να απομονώνονται. Τα κρούσματα σε απόλυτους αριθμούς είναι σχετικά σταθερά.»
Αναφορικά με τα πρωτόκολλα για τα σχολεία, ο καθηγητής υποστήριξε ότι τίποτα δεν είναι παγιωμένο.
«Δεν βλέπουμε ακόμα κάποια επιδείνωση, διότι ζούμε ακόμα την περίοδο του καλοκαιριού. Χρειάζεται πολύ καλή επιτήρηση και πολλά τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ
Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Θα χρειαστούμε νέες κλίνες και στα παιδιατρικά τμήματα
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα και στα παιδιατρικά τμήματα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει τάση για αύξηση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, όμως ακόμα η κατάσταση είναι σταθερή. «Το πρόβλημα είναι ότι οι δείκτες είναι ανερχόμενοι» στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και υπάρχει σταδιακή επιβάρυνση, επεσήμανε.
Ο καθηγητής εξήγησε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρέου σημείωσε την μεγάλη αύξηση που έχουν σημειώσει τα κρούσματα στα παιδιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.



