Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ενίσχυση της Ασφαλιστικής Συνείδησης στην Κύπρο: Προκλήσεις και λύσεις από τον Πάνο Τσιολή

Δημοσίευση: 04/06/2024

Η ασφαλιστική συνείδηση είναι μια έννοια που αφορά την κατανόηση και την εκτίμηση της αξίας της ασφάλισης ως μέσο προστασίας και πρόληψης από απρόβλεπτες οικονομικές απώλειες.

Στην Κύπρο, παρατηρείται συχνά έλλειψη αυτής της συνείδησης, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο για τα άτομα όσο και για την ευρύτερη κοινωνία. Είναι κρίσιμο να εξετάσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το φαινόμενο και να προτείνουμε τρόπους για τη βελτίωσή του.

Ο CEO της Ideal Insurance, Πάνος Τσιολής, σε συνέντευξή του στην Brief, αναλύει πώς μπορεί να αυξηθεί η ασφαλιστική συνείδηση και τονίζει τον σημαντικό ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου.

Ο κ. Τσιολής εξηγεί ότι η έλλειψη ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από την ασφάλιση είναι βασικοί λόγοι για τη χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση. Προτείνει ότι η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, ενισχύοντας την κατανόηση της σημασίας της ασφάλισης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιολής αναφέρεται στις συντάξεις και πώς μπορούν αυτές να εξασφαλιστούν μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης. “Το συνταξιοδοτικό αποτελεί ένα σημαντικότατο πρόβλημα που διαιωνίζεται και ταλανίζει τους πολίτες,” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εξηγεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να προσφέρει μια αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα αυτό, εξασφαλίζοντας μια πιο σταθερή και επαρκή σύνταξη για τους ασφαλισμένους.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του.

 

https://www.brief.com.cy/

Ακολουθήστε το insuranceforum.gr στο Google News.

Διαβάστε Ακόμα

Πως βλέπει ηλεκτρονικά ο πολίτης όλες τις οφειλές του σε τράπεζες, δημόσιο, ΕΦΚΑ και πως λαμβάνει την σχετική βεβαίωση οφειλών

Στην Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο

36th Thessaloniki Insurance Conference

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου

«Αντιμετωπίζοντας προκλήσεις – Δημιουργώντας ευκαιρίες»