Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023

Ένα διαφορετικό Πάσχα

Μπορεί η ιδέα του «Πάσχα στο χωριό» να μην ήταν εφικτή για άλλη μία χρονιά δεδομένων των συνθηκών. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην το απολαύσουμε στο έπακρο. Άλλωστε, όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε λίγο από τα τετριμμένα, μπαίνοντας στο κλίμα των ημερών.

Το «Πάσχα στην πόλη» λοιπόν, αποτελεί μία ευκαιρία για να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους οποίους ενδεχομένως να έχουμε παραμελήσει. Και όχι, το γεγονός ότι οι καφετέριες ή τα εστιατόρια δεν είναι ακόμη ανοιχτά δε αποτελεί δικαιολογία για να παραμείνουμε στο σπίτι και να μην απολαύσουμε τις άγιες αυτές ημέρες. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας;

Μία βόλτα στη φύση καθιστά την καλύτερη αλλά και την ασφαλέστερη επιλογή, ενώ ο καιρός ευνοεί και για περισσότερες δραστηριότητες όπως η πεζοπορία ή τα πικ νικ. Δεδομένου ότι οι κοντινές εξορμήσεις εντός νομού είναι και πάλι δυνατές, μία βόλτα στο δάσος και φυσικά στη θάλασσα αποτελεί πάντα μία επιλογή που κανείς δεν μετανιώνει. Άλλωστε για τους πιο τολμηρούς υπάρχει πάντα και η επιλογή της πρώτης βουτιάς στη θάλασσα.

Αν πάλι δεν θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου φυσιολάτρη, μην ανησυχείς. Η πλούσια παράδοσή μας έχει φροντίσει και για εσένα. Οι παραδόσεις των ημερών βρίθουν από όμορφες συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Τα τσουρέκια, τα κουλουράκια και ασφαλώς η μαγειρίτσα σε παρακινούν να μπεις ξανά στη κουζίνα και να πειραματιστείς, ενώ το βάψιμο των αυγών ενδείκνυται για να βγάλεις όλη τη δημιουργικότητά σου. Ασφαλώς, επιβάλλεται η όλη διαδικασία να συνοδεύεται από τα παιδιά της οικογένειας, τα οποία με τη ζωντάνια και τη φαντασία τους θα σου δείξουν νέους και πρωτότυπους τρόπους για να τα διακοσμήσεις. Το πλήθος των μυρωδιών ασφαλώς δεν αργούν να σε βάλουν στο κλίμα των ημερών.

Αναμφίβολα, τα βήματά μας αυτές τις άγιες μέρες μας οδηγούν στις εκκλησίες, αλλά ο φόβος του ιού μας παγώνει. Ωστόσο, η λαχτάρα μας να ανάψουμε ένα κεράκι, το βλέμμα που θα ρίξουμε στις εικόνες και η ματιά της Παναγίας επάνω μας μας ηρεμεί. Ο ήχος του «Ω γλυκή μου έαρ» ηχεί αυτόματα στα αυτιά μας, προσφέροντάς μας την πολυπόθητη ελπίδα. Η εκκλησία άλλωστε είναι μέσα μας. Εκκλησία γίνεται το σπίτι μας, η οικογένειά μας και οι άνθρωποί μας που αγαπάμε και παραμένουν γεροί. Ας μη χάσουμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε και αυτή τη χρονιά το Πάσχα, με ασφάλεια, αλλά πρωτίστως με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Διαβάστε Ακόμα

TEDxAUEB

Η Eurolife FFH Diamond Sponsor του TEDxAUEB

Η Eurolife FFH στήριξε τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του TEDxAUEB. Ακόμη ένα TEDxAUEB πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το