Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη τέταρτη δόση

Από σήμερα Δευτέρα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με τους πολίτες να μπορούν πλέον να κλείνουν στο emvolio.gov.gr  το ραντεβού τους για την δεύτερη αναμνηστική δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας η δεύτερη αναμνηστική δόση θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση.

Εφόσον, ωστόσο, κάποιος έχει νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνει τη δεύτερη.

Η πλατφόρμα είχε ανοίξει την περασμένη άνοιξη για την δεύτερη αναμνηστική δόση αρχικά για τους ανοσοκατασταλμένους και στη συνέχεια για τους πολίτες ηλικίας 60 χρόνων και άνω.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση εμβολίου

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν.

Στην ουσία όπως έχει δηλώσει άλλωστε η Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η Επιτροπή τονίζει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν»., δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε Ακόμα

acronis day 2023

Acronis Day 2023 – Protecting the Digital World

Tην Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η Acronis σε συνεργασία με την TicTac Cyber Security (Acronis Platinum Partner), διοργανώνει και σας προσκαλεί στο ετήσιο φυσικό συνέδριο Acronis Day 2023. Κατά τη