Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

Εμβολιασμός 15 – 17 ετών: Mέσω παιδιάτρων το κλείσιμο των ραντεβού

Μέσω παιδιάτρων θα πραγματοποιείται το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών, όπως αποκάλυψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας,

Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν από τις αρχές της εβδομάδας στην Ευρυτανία, ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί «κομβικές περιοχές» με χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Πρόκειται για 82 Δήμους στους οποίους πρόκειται να εστιάσει η κυβέρνηση με σκοπό την αναστροφή της στάσης των κατοίκων κατά του εμβολιασμού.

«Η αλήθεια θα κερδίσει τις θεωρίες συνομωσίας για τον εμβολιασμό»

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τις «δύσκολες» κατηγορίες πολιτών που καλείται η κυβέρνηση να τους αλλάξει γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό, εκτός από ορισμένους μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, επισήμανε ότι δεν είναι λίγοι «εκείνοι που θεωρούν ότι είναι άτρωτοι». Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στο τέλος «η αλήθεια είναι τελικά εκείνη που κερδίζει τις θεωρίες συνομωσίας».

Ο κ. Πέτσας αμφισβητεί τη θεωρία ότι επικρατεί διχασμός στην κοινωνία σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει κανένας διχασμός. Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι ότι όποιος έχει εμβολιαστεί επιστρέφει στην κανονικότητα» ανέφερε και προειδοποίησε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο τέλος του Αυγούστου. Μην περιμένουμε το φθινόπωρο».

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της χρήσης κλειστών χώρων μόνο οι εμβολιασμένοι, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: «Το επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτό και αν χρειαστεί θα το κάνουμε».

Άνοιγμα πλατφόρμας 15 – 17 ετών: Από τους παιδίατρους το κλείσιμο των ραντεβού

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15- 17 ετών ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι «οι παιδίατροι είναι κάποιοι που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσω αυτών θα κλείνονται τα ραντεβού, υπενθυμίζοντας ότι «για να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να παρουσιάζεις μια καρτέλα από εμβόλια».

Διαβάστε Ακόμα

blockchain

Άντληση κεφαλαίων μέσω blockchain για τις ΜμΕ

 Σε μελέτη του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Xρηματοδοτικά εργαλεία επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της τεχνολογίας blockchain» αναλύονται εναλλακτικοί